Miercuri, 01 Martie 2006 - 07:39 AM Aleg.RO: Viceprimarul a trisat la examen

Publicat de: ---

evenimentulzilei Viceprimarul Devei, Florin Oancea, a fost exmatriculat de la masteratul in administratie publica si s-a ales cu o plangere penala pe numele sau depusa de Universitatea "Vasile Goldis" din Arad, dupa ce si-a trimis soferul in locul sau la un examen .

Viceprimarul Devei nu a avut timp sa se prezinte la examenul din 3 februarie, dar nici nu a dorit sa-l amane. Asa se face ca, în locul lui, la examen a aparut soferul Primariei Deva, Ion Ognean. Mai mult, principalul subiect al examenului scris a constat în fenomenul coruptiei si metode de combatere a acestuia.

Soferul anticoruptie

Cum necum, Ion Ognean a reusit sa întocmeasca o lucrare care sa fie notata cu 9. Fapta a "transpirat" insa si a ajuns la urechile generalului Ion Pitulescu, fost comandant al Politiei Romane. Acesta este profesor de drept penal la universitatea amintita si consilier judetean independent la Hunedoara.

Saptamana trecuta, Pitulescu a reusit sa compare lucrarile mai vechi ale lui Oancea cu cea de la examenul din 3 februarie si a constatat foarte repede neregula, deoarece stilurile de scris difereau foarte mult. Pitulescu a sesizat conducerea universitatii care, luni, a decis exmatricularea lui Oancea "fara drept de a mai urma orice alt curs" al acestei institutii de învatamânt.

Infractiune grava

Ion Pitulescu spune ca va sesiza Parchetul de pe lânga Judecatoria Deva, deoarece Florin Oancea a comis infractiunea de instigare la fals privind identitatea, fapta pentru care Codul Penal prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la trei luni la trei ani.

"Comportamentul domnului Oancea atât în ceea ce priveste examenul cat si dupa aceea, când i-am atras atentia si mi-a spus ca nu a avut timp sa vina la examen, este inadmisibil. Sa nu mai vorbim de motivatia oferita recent, prin care sustine ca, de fapt, ar fi dorit sa testeze seriozitatea universitatii. Nu se poate ca un viceprimar sa se preteze la asa ceva. Din acest motiv voi cere chiar astazi (ieri – n.r.) deschiderea unei anchete penale de catre parchet", ne-a declarat Ion Pitulescu.

"Am vrut sa testez seriozitatea universitatii. Asa mi-am dat seama ca dau diplome pe banda rulanta", a declarat Oancea ieri într-o emisiune televizata la un post local.


(429 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Viceprimarul a trisat la examen | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 5.146959066391 seconds.