Marți, 28 Februarie 2006 - 06:48 AM Aleg.RO: Secretar de consiliu ars cu voturile

Publicat de: ---

evenimentulzilei Consilierii judeteni clujeni voteaza adesea abia ridicand mana la cativa centimetri deasupra mesei .

Altii nici nu se obosesc sa o ridice deloc, fiindu-le indiferent cum le este consemnat votul. In acelasi timp, consiliul are, inca din 2003, un sistem de vot electronic functional. Utilizarea acestuia ar insemna, insa, ca votul fiecarui consilier sa poata fi cunoscut. Or, in cazul proiectelor controversate, alesii prefera sa nu existe situatia nominala a voturilor, ca sa poata declara apoi ce vor.

Discutia despre modalitatea de vot a fost redeschisa in urma ultimei sedinte de consiliu, desfasurata martea trecuta. Atunci, un proiect a fost declarat initial aprobat, desi ulterior s-a dovedit ca obtinuse doar 15 din cele 25 de voturi necesare.

Imediat dupa vot, consilierul PD Steluta Cataniciu a contestat rezultatul, iar ieri l-a acuzat pe secretarul general al consiliului, Mariuca Pop, ca ar fi numarat eronat voturile in mod deliberat, ca proiectul sa fie aprobat.

De cealalta parte, Pop ne-a explicat ca numaratoarea voturilor s-a realizat cu dificultate, mai ales ca era spre sfarsitul sedintei, lumea era grabita, iar unii consilieri au ridicat mana pentru o perioada prea scurta de timp pentru a putea fi numarati. „A fost un derapaj”, a adaugat si vicepresedintele Kerekes Sandor, cel care conducea sedinta in acel moment. Situatia nu este singulara la consiliul judetean, unde s-au mai inregistrat voturi controversate (cel mai cunoscut fiind cazul Montupet, cand alesii au blocat o investitie de 120 de milioane de euro).

Toate aceste probleme ar putea fi insa inlaturate. In sala de sedinte a fost instalat, inca din 2003, un sistem electronic de vot modern, care inregistreaza distinct optiunea fiecarui ales. EVZ a prezentat situatia in cursul verii trecute, iar atunci mai multi consilieri ne-au declarat ca vor solicita folosirea acestuia. N-a facut-o nimeni. Ieri, presedintele CJ, Marius Nicoara, a promis ca va incerca introducerea sistemului la urmatoarea sedinta a consiliului.


(714 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Secretar de consiliu ars cu voturile | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55882883071899 seconds.