Vineri, 10 Februarie 2006 - 05:59 AM Aleg.RO: Ordonanța DNA, picată în Senat datorită absenteismului Puterii

Publicat de: Marius NEGULESCU

AMOS News Absenteismul masiv înregistrat în rândurile senatorilor coaliției guvernamentale a făcut ca, joi, ordonanța privind modificarea competențelor Parchetului Național Anticorupție și transformarea acestuia în departament național de luptă împotriva corupției să cadă în plenul acestei camere. Cu numai 80 de senatori strânși în cele din urmă în sală, transformarea PNA în departament național a fost respinsă cu 47 de voturi pentru și 33 impotriva, ordonanța având caracterul unei legi organice.

Actul normativ se referea la reaorganizarea PNA, prin lărgirea atribuțiilor sale, permitând astfel acestei instituții să ancheteze deputați și senatori și să-i trimită în judecată.

Liderul Alianței D.A. din Senat, Puiu Hașoti, a încercat să motiveze absența masivă a colegilor din Coaliție, invocând faptul că mulți dintre aceștia se aflau fie la ședința de Guvern, fie în diverse deplasări de serviciu în străinatate.

Cum ordonanța a căzut în plenul Senatului, toate dosarele aflate în lucru privind săvârșirea de acte de corupție de către unii actuali demnitari sau foști, nu mai intră în competența PNA, ci a Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție.


(367 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Marius NEGULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Ordonanța DNA, picată în Senat datorită absenteismului Puterii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75612878799438 seconds.