Joi, 09 Februarie 2006 - 07:27 AM Aleg.RO: Ioana Basescu a ajuns la cota "trei case"

Publicat de: Bogdan Tiberiu Iacob

7plus Academia Catavencu dezvaluie, în numarul de ieri, faptul ca Ioana Basescu, fiica presedintelui, avocat de succes si sotie de stea rock, a ajuns la cota de trei case, la o vîrsta înca frageda comparativ cu, sa zicem, mult mai vîrstnicul Nastase . Mai exact, "Catavencii" au aflat prin ancheta la fata locului faptul ca apartamentul din Constanta repartizat de stat lui Basescu pe vremea cînd era doar marinar si cumparat ulterior de acesta a intrat, mai nou, în posesia legala a fiicei sale.

Jonglerii imobiliare
Scurt remember: în 10.01.1980, lui Traian Basescu, pe atunci ofiter angajat la Întreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta, i s-a repartizat din fondul locativ de stat un apartament cu 4 camere plus dependinte, situat în Aleea Zmeurei nr. 2, bl. U, sc. A. Întrucît la acea data familia sa se compunea din sotie si un singur copil, Ioana, repartizarea s-a facut cu încalcarea normelor legale în vigoare pentru ca avea dreptul la doar 2 camere. Dupa Revolutie, în 26.05.1992, Basescu a cumparat locuinta respectiva, pe baza contractului nr. 1415, achitînd pe loc suma de 140.000 de lei. În 10 ianuarie 1991 Primaria Capitalei, cu adresa nr. 118053, a pus la dispozitia Ministerului Transporturilor apartamentul nr. 4 din strada Argentina nr. 2, bl.12, et. 2 (Piata Victoriei). Acest apartament a fost ocupat de Traian Basescu. În 22.08.1991, Traian Basescu a renuntat la apartamentul din strada Argentina si a primit în aceeasi zi, cu aprobarea lui Petre Roman, repartitie pentru imobilul de lux din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 prin comunicarea Secretariatului General nr. 15/4086/1991. În ba-za acestor acte, ICRAL Herastrau a întocmit contractul de închiriere 60165 din 28 august 1991. Asa cum rezulta din Adresa 1888 din 21 iulie 1991 a Ministerului Transporturilor, la acea data Traian Basescu îsi avea domiciliul stabil în Constanta, în apartamentul din Aleea Zmeurei. Or, în aceste conditii, conform Legii 5/1973, nu i se putea repartiza o locuinta într-o alta localitate cu încheierea contractului pe durata nedeterminata (putea beneficia, eventual, doar de o locuinta de serviciu).

"Dotarea" fiicei prezidentiale: doua vile si un apartament
Contractul de închiriere pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 era nul de drept, deoarece - conform Legii 5/1973 - o persoana fizica nu putea detine, în acelasi timp, doua locuinte proprietate de stat. Astfel, daca Traian Basescu, împreuna cu familia, si-ar fi stabilit domiciliul în Bucuresti, înainte de a i se încheia contractul pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor, ar fi trebuit sa faca dovada ca a predat apartamentul din Constanta, Aleea Zmeurei, dar, asa cum am aratat, acest apartament nu numai ca nu a fost predat statului, ci a fost chiar cumparat de Traian Basescu un an mai tîrziu. Iar în 1999, actualul presedinte l-a trecut pe numele fiicei sale, Ioana, dupa cum rezulta din raspunsul oficial al Presedintie remis Academiei Catavencu. Aceleiasi fiice careia, 4 ani mai tîrziu, Basescu i-a facut cadou o mega-vila pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti. Si care, peste cîteva zile, de Martisor, îsi va atîrna în piept cheile unei noi vile, de aceasta data la Corbeanca, luata cu banii jos.


(451 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la Bogdan Tiberiu Iacob


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Ioana Basescu a ajuns la cota "trei case" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.6831269264221 seconds.