Joi, 09 Februarie 2006 - 07:21 AM Aleg.RO: Primaria Capitalei va avea bulina rosie

Publicat de: ---

baniinostri Primaria Capitalei va avea bulina rosiePrimarul general al Bucurestiului, Adriean Videanu a anuntat ca primaria Capitalei va fi inclusa pe lista cladirilor de utilitate publica incadrate in clasa I de risc seismic, dupa care vor incepe lucrarile de consolidare a institutiei .

"Primaria Capitalei are nevoie de lucrari de consolidare si am cautat solutii pentru inchirierea unui spatiu de 20.000 metri patrati pentru a continua activitatea institutiei, dar nu am gasit un astfel de spatiu", a spus Adriean Videanu.

De asemenea, primarul Videanu a cerut ministrului lucrarilor publice, Laszlo Borbely, sa includa sediul Primariei pe lista cladirilor publice cu risc seismic si a subliniat ca a discutat cu ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, pentru ca Prefectura sa se poata muta la actualul sediu al Ministerului Afacerilor Interne, fosta cladire a Senatului.
     
Pentru cladirile care se incadreaza in clasa I de risc seismic, autoritatile locale emit notificari, iar in termen de doi ani de la data notificarii trebuie realizata proiectarea lucrarilor de consolidarea. Executia acestor lucrari va incepe in termen de doi ani de la data finalizarii proiectului.
     
Totodata, ministerul lucrarilor publice deruleaza un program de consolidare a cladirilor publice. Acest proiect beneficiaza de o finantare de 72,2 milioane de dolari, din care 55,4 milioane dolari reprezinta un imprumut de la Banca Mondiala, iar 16,8 milioane dolari, contributia Guvernului Romaniei.
     
In program sunt incluse 84 de cladiri publice importante, iar perioada de implementare este 2005-2009.


(411 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Banii noștri

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Banii noștri:

Primaria Capitalei va avea bulina rosie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.3515439033508 seconds.