Miercuri, 08 Februarie 2006 - 05:51 AM Aleg.RO: Basescu îi lasa pe demnitari fara girofaruri

Publicat de: ---

Gândul Presedintele Traian Basescu vrea sa limiteze dreptul demnitarilor de a se a folosi de girofaruri pentru a avea prioritate în trafic . Basescu a trimis spre reexaminare Comisiei Juridice a Senatului legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice. In cerere, presedintele propune ca singurii demnitari cu drept permanent la girofar sa fie seful statului, premierul si sefii celor doua Camere ale Parlamentului. Celelalte categorii de demnitari (ministri, secretari de stat sau consilieri prezidentiali)  pot folosi semnale vizuale si sonore doar atunci cand se deplaseaza în coloane oficiale. Traian Basescu le mai cere senatorilor sa revoce dreptul Politiei de a lasa si altor categorii de persoane posibilitatea de a folosi girofaruri pe drumurile publice. ? In formularea actuala a legii, s-ar crea din nou posibilitatea umplerii soselelor de girofaruri, autorizate de Politie la presiunea unor persoane influente?, explica presedintele.
Seful statului este mai îngaduitor cu procurorii criminalisti si cu cei de la DNA, care au în continuare posibilitatea de a folosi girofaruri.

Propunerile presedintelui au fost aprobate de senatorii din Comisia Juridica. ?Aceste prevederi vor descongestiona circulatia pe drumurile publice si vor interzice unor persoane influente sa se duca la cumparaturi cu girofarul pe masina?, sustine senatorul liberal Norica Nicolai. (D. Voicu)


(386 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu îi lasa pe demnitari fara girofaruri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.77556800842285 seconds.