Vineri, 30 Decembrie 2005 - 06:04 AM Aleg.RO: Mustruluieli si alintari de la Cotroceni

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Presedintele Traian Basescu a dorit sa se tina de cuvant cel putin intr-o privinta - aceea de a fi un presedinte-jucator . Situatia politica din vara a fost prilejul cel mai bun pentru ca seful statului sa-si delimiteze pozitia fata de Coalitie.
In iulie, in cadrul unei intalniri neoficiale cu corespondentii de presa straina din Romania, presedintele Basescu a declarat ca va interveni daca Alianta D.A. se va indrepta catre un derapaj major, care sa duca spre criza. BBC l-a citat pe seful statului, care a sustinut ca va interveni si daca criza din Coalitie risca sa fie provocata de disputa din PNL. Seful statului si-a motivat initiativa prin faptul ca este interesat "in mod fundamental de functionarea Aliantei D.A.". "Daca exista in Alianta oameni politici care gandesc la o guvernare prin compromisuri cu PSD-ul, mai bine plecam de la guvernare si spunem poporului ca nu am putut", a declarat cu alta ocazie Traian Basescu, afirmatie de care s-au simtit vizati mai ales liberalii.
Cu toate acestea, Basescu a tinut sa convinga de buna credinta in raportul cu liberalii, precizand chiar ca i-a sfatuit pe democratii dezamagiti de renuntarea la anticipate "sa nu strice echilibrul din Alianta PNL-PD".
Totusi, seful statului a dorit sa se delimiteze clar de guvernare, mai ales in momentul in care se depasise momentul declansarii alegerilor anticipate.
Intr-o alta declaratie facuta in august, presedintele Traian Basescu a atras atentia asupra esecurilor actualului Guvern, punctand domeniile cu probleme - sanatatea, privatizarea pietei energetice, actiunile Petrom, coruptia din vami si traficul de interese.
Basescu si-a incheiat discursul cu un atac voalat la adresa Executivului - "Va asigur ca Guvernul are toata sustinerea mea, cu conditia sa respecte angajamentele pe care le-am avut in campanie ".
Criticile dure, mai ales la adresa premierului, s-au mai temperat pana spre finalul anului. La sarbatorirea unui an de guvernare, Basescu a apreciat Cabinetul Tariceanu drept cel mai bun din ultimii ani. Totusi, ulterior, el a adaugat ca bilantul primului sau an de mandat nu va fi la fel de "optimist" ca cel al Aliantei. (Narcisa Petre)


(1303 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Mustruluieli si alintari de la Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57540011405945 seconds.