Vineri, 23 Decembrie 2005 - 06:24 AM Aleg.RO: Deputatii s-au încaierat pe Daciile second-hand

Publicat de: Nicoleta Vera

7plus În prag de sarbatori, Camera Deputatilor a facut o bucurie alesilor si le-a schimbat vechile Dacii Super-Nova cu Logan-uri nou-noute . Deputatii au scapat astfel de apa care le intra în masina, de sistemul de frînare extrem de periculos si de inconfortul dat de modelul depasit al Daciilor pe care le-au avut mai bine de cinci ani. Pentru a cumpara Logan-uri, Parlamentul a negociat cu Uzinele Pitesti o varianta favorabila ambelor parti: vechile Dacii au fost evaluate la 1200 de euro, se predau fabricii si acesti bani se scad din pretul de achizitie al Logan-ului. Însa la români e ca la români! Mai exact pe sest, cine a fost smecher si a avut informatii bune, a aflat ca initial Uzinele de la Pitesti au fost de acord sa primeasca înapoi fie masina veche, ca atare, fie banii, adica cei 1200 de euro.

Iuteala de mîna
Parlamentarii puteau sa faca asadar o cerere de cumparare a Super-Novei, sa plateasca suma respectiva si sa ramîna si cu Logan-ul dat de Parlament si cu Dacia veche. Zis si facut. Numai ca nu toti au aflat de aceasta varianta iar cei iuti de mîna au facut cîte 2-3 sau chiar 4 cereri de cumparare a vechilor masini, evident alese pe sprînceana, în functie de cît mai putini kilometri la bord. O astfel de masina luata la 1200 de euro, pusa putin la punct, poate fi vînduta apoi pe piata cu dublul sumei. Însa secretul a avut viata scurta.

"Fraierii", cum singuri
s-au caracterizat unii dintre deputatii care au aflat tîrziu de smecherie, au început scandalul. Cînd au întrebat, li s-a trîntit usa în nas. Monica Iacob Ritzi, deputat PD, desi avînd o Dacie cu peste 200 de mii de km la bord,s-a indignat la culme. "Ce, noi sîntem mai noi si mai fraieri? Am aflat, am întrebat si am fost urgent trimisa la plimbare. Ma duc chiar acum peste Ungheanu (secretarul general al Camerei - n.r.)". N-a mai ajuns însa pîna la biroul acestuia caci i-au luat-o altii înainte la fel de scandalizati. Adica unii cumpara 3-4 masini si altii ramîn cu buza-umflata? Cum încaierarea cuprinsese miercuri dupa-amiaza întreg Parlamentul iar zvonurile aratau ca ar exista deja peste 200 de cereri de cumparare a vechilor Super-Nove, conducerea Camerei a facut pasul înapoi, probabil fortata si de Uzinele Dacia. Ieri seara, deputatii au primit pe telefoanele mobile un SMS care îi atentiona ca: "Referitor la cumpararea masinilor din teritoriu Secretariatul general va informeaza ca DACIA SA nu este de acord cu aceasta facilitate". Adica, Uzinele s-au razgîndit vazînd probabil numarul mare de cereri si au decis ca mai bine le primesc "în natura", le repara si le vînd apoi în beneficiu decît sa primeasca de la Camera Deputatilor doar suma minima de 1200 de euro. Deja cererile de cumparare care au fost facute de deputati au disparut si astfel s-a dus pe apa sîmbetei o afacere care mai rotunjea putin veniturile din buzunarul deputatilor.


(450 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la Nicoleta Vera


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Deputatii s-au încaierat pe Daciile second-hand | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59352898597717 seconds.