Joi, 22 Decembrie 2005 - 06:57 AM Aleg.RO: Senatul s-a transformat in ring de box

Publicat de: Ioana Danciu

curentul

Motiunea simpla "Guvernul face un cadou de sarbatorile de iarna: containere si corturi in locul caselor pentru sinistrati", depusa in urma cu o saptamana la Biroul Permanent al Senatului, a incins spiritele ieri, in Plenul Camerei superioare a parlamentului . Desi motiunea a fost respinsa cu votul a 71 de senatori, reprezentantii coalitiei si cei ai opozitiei nu s-au putut intelege. Presedintele peremistilor, Corneliu Vadim Tudor, a tunat de la prezidiu impotriva "baronilor lemnului" din PD, PNL, UDMR si PSD. "Nu e o motiune politica, ci pentru triumful vietii asupra incapacitatii, incompetentei si, in final, asupra vietii", a declarat Vadim.

Democratul Dan Carlan a sarit ca ars la auzul afirmatiilor presedintelui PRM si le-a strigat initiatorilor motiunii: "Sa va fie rusine!". Nici Vadim nu a intarziat sa reactioneze, urland din banca: "Hotii! Hotii!". Mai impulsiv, peremistul Ilie Ilascu s-a reprezit la Carlan pentru a-l inlatura de la tribuna, dar a fost calmat de Vadim care intre timp se apropiase de locul conflictului.

La insistentele parlamentarilor opozitiei, Carlan a fost nevoit sa-si ceara scuze.

Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice, a venit in fata senatorilor pentru a-si prezenta argumentele, deoarece prin textul motiunii se cerea demiterea sa. El a contestat datele incluse in document, spunand ca acestea sunt "nereale", ca au fost preluate din presa sau chiar "perimate". "Cuprinsul motiunii probeaza faptul ca semnatarii documentului nici macar nu au contactat reprezentantii guvernului in teritoriu sau autoritatile locale pentru a se informa cat mai aproape de realitate cu privire la stadiul lucrarilor privind reconstructia, consolidarea sau repararea locuintelor afectate de inundatii", a spus Borbely.


(356 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Ioana Danciu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Senatul s-a transformat in ring de box | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5245840549469 seconds.