Miercuri, 14 Decembrie 2005 - 06:24 AM Aleg.RO: Moțiunea PSD 'epidemia de rujeolă' amânată

Publicat de: ---

AMOS News Deputații vor dezbate moțiunea simplă inițiată de PSD - "Copiii din România mor de rujeolă din cauza guvernului iresponsabil", joi, 15 decembrie, începând cu ora 9,30, a anunțat, marți, vicepreședintele Camerei Deputaților Lucian Bolcaș. Deputații PSD și PRM, semnatari și susținători ai moțiunii, cer demisia ministrului sănătății, Eugen Nicolăescu, și înlocuirea lui cu "o persoană capabilă să gestioneze problemele complexe din sistemul sanitar". Ei acuză Ministerul Sănătății de incompetență și pasivitate în prevenirea și controlul bolilor transmisibile.

Textul documentului menționează că, în anul 2005, Ministerul Sănătății a preluat integral responsabilitatea organizării licitațiilor pentru vaccinuri, contrar practicii din anii precedenți, când responsabilitatea revenea Institutului de Sănătate Publică București.

Deputații PSD și PRM solicită ministrului Eugen Nicolăescu să își asume public responsabilitatea și să ia măsurile necesare pentru rezolvarea situației. Ei mai cer constituirea unei comisii parlamentare de anchetă a deceselor produse de epidemia de rujeolă și pentru găsirea și pedepsirea vinovaților.


(347 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Moțiunea PSD 'epidemia de rujeolă' amânată | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.50380396842957 seconds.