Luni, 12 Decembrie 2005 - 05:52 AM Aleg.RO: Stiri pe scurt

Publicat de: Redactia Curentul

curentul

Epidemie

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca pana in

acest moment, in toata tara, s-au inregistrat 3 .629 de cazuri de rujeola. Potrivit lui Nicolaescu, in perioada 30 noiembrie-11 decembrie au fost vaccinati 92.291 copii, dintre care 24.306 cu varste intre 7-11 luni. Totodata, au fost vaccinati 42.410 de elevi din clasele primare. "Monitorizam situatia din tara, cu raportari din patru in patru ore, pentru a impune un ritm accelerat verificarilor care trebuie realizate", a declarat ministrul sanatatii.

Vacante

Studentii din Sibiu duc o adevarata competitie pentru obtinerea unui bilet de tabara, insa cu adevarat "campioni" sunt cei de la Facultatea de Jurnalistica, cu 160 de cereri. Din cele peste 1.800 de locuri in tabere puse la dispozitia studentilor de catre Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT), un singur loc a fost alocat celor 160 de studenti aflati pe locurile fara plata. O alta categorie de beneficiari o reprezinta studentii selectati pentru a participa la programele tip "scoala de iarna", organizate de ANT si Agentia pentru Sprijinirea Studentilor.

Cursuri

Iesenii care doresc sa plece la munca in strainatate vor avea posibilitatea sa invete cele mai elementare cuvinte si expresii in limba tarii in care doresc sa lucreze, in schimbul sumei de 20 euro. La initiativa Conducerii Casei Corpului Didactic din Iasi si impreuna cu firmele care intermediaza plecarile la lucru in strainatate, incepand de la anul, persoanele care vor sa plece sa lucreze peste granita vor putea urma o serie de cursuri de invatare a limbilor straine, cu o durata de 30 de ore, al caror cost va fi de doar 20 de euro. Cursurile vor pune un accent deosebit pe formulele uzuale de conversatie, dar in cadrul acestora se va acorda o atentie sporita si acelor cuvinte specifice meseriilor pe care cei care vor pleca la munca in strainatate le vor presta in tara respectiva.

Finalizare

Lucrarile de consolidare a podului rutier de pe drumul european E 85 peste raul Suceava, din cartierul Itcani, a carui structura a fost afectata de inundatii si se afla in pericol de dezechilibrare, au fost finalizate, transmite corespondentul Mediafax. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ca lucrarile au fost complexe si au vizat consolidarea pragului de fund, fiind realizata stabilitatea pilonilor acestui pod cu o vechime de peste 30 de ani, pe care circula zilnic sute de TIR-uri.

Municipalitatea suceveana a inceput din 1998 lucrarile de consolidare a podului, cu fonduri proprii, dar investitia nu a putut fi finalizata din lipsa resurselor financiare. Pentru finalizarea lucrarilor de consolidare, guvernul a alocat doua milioane de lei.

Targ

Student Adventure Romania si MyJob.ro organizeaza, pe 15 decembrie, in Sala de Festivitati a Liceului "Gheorghe Lazar" din Bucuresti, un targ de locuri de munca in Statele Unite ale Americii pentru studenti si absolventi - Student Adventure. Candidatii trebuie sa aiba intre 18 si 35 de ani si sa cunoasca engleza la nivel mediu. Experienta nu este necesara. La targ vor fi oferite locuri de munca prin programele Work and Travel USA si H2B Temporary Placement USA. Este vorba, printre altele, de locuri de munca in cazinouri din Atlantic City si Las Vegas, tehnicieni pentru schimbarea si inlocuirea filtrelor de la aparatele de aer conditionat si de incalzit, ghizi turistici, personal pentru firmele care se ocupa de mutarea mobilierului, receptioneri. Castigurile variaza intre 6 si 20 de dolari pe ora.


(426 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Redactia Curentul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Stiri pe scurt | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57400012016296 seconds.