Luni, 12 Decembrie 2005 - 05:52 AM Aleg.RO: Suceava:Lucrările la podul de pe DE 85 au fost finalizate

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Lucrările de consolidare a podului rutier de pe DE 85 peste rîul Suceava au fost finalizate. Declarația a fost făcută de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a precizat că lucrările de consolidare a podului rutier de pe drumul european E 85 peste rîul Suceava, din cartierul Ițcani, au început în 1998 cu fonduri proprii însă nu au putut fi finalizate din lipsa resurselor financiare.

Podul afost a fectat puternic de inundațiile din vara acestui an, iar autoritățile s-au văzut nevoite să închidă circulația rutieră peste pod pentru a evita prăbușirea acestuia. Anul acesta Guvernul a alocat două milioane de lei RON pentru finalizarea lucrărilor.

Investitiția a constat în consolidarea pragului de fund, și stabilizarea pilonilor podului. Vor fi continuate lucrările de consolidare a malurilor. Podul rutier avea o vechime de peste 40 de ani, iar pe el circulă sute de TIR-uri. Tot din banii de la Guvern au fost reparate două breșe de 500 de metri formate în digul de apărare a captării de apă de la Berchișești, de pe rîul Moldova, care aprovizionează municipiul Suceava.


(415 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Suceava:Lucrările la podul de pe DE 85 au fost finalizate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.1413099765778 seconds.