Luni, 12 Decembrie 2005 - 05:52 AM Aleg.RO: Stiri pe scurt

Publicat de: Redactia Curentul

curentul

Amenzi

Pana la sfarsitul saptamanii trecute, in cele cinci localitati din judetul Braila in care s-a descoperit virusul gripei aviare - Scarlatesti, Dudescu, Bumbacari, Ciocile si Zavoaia - au fost eutanasiate aproape 36 .000 de pasari, iar Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Braila (DADR) acordase deja proprietarilor a 30.124 de pasari despagubiri in valoare de 7,25 miliarde de lei vechi.

Dupa confirmarea, de catre Londra, a prezentei virusului inalt patogen H5N1 in satul Scarlatesti, judetul Braila, masurile luate impotriva celor care nu respecta conditiile de carantina s-au inasprit. Pana in prezent, 20 de primari braileni aflati in zonele cu risc ridicat au primit sanctiuni de 220 de milioane de lei vechi, iar alti opt au primit avertismente.

Revendicare

Primaria Husi ar putea deveni proprietara a doua treimi din suprafata totala a comunei Oniceni din judetul Neamt. Husenii au revendicat, cu acte in regula, o suprafata de 616 hectare de padure si 164 hectare de teren arabil in comuna nemteana Oniceni. Cele aproximativ 800 de hectare de teren au apartinut unor boieri care le-au donat, inainte de 1948, Spitalului Husi.

Actele doveditoare au fost gasite la o familie de batrani din oras.

Scolarizare

Ultima evaluare realizata de Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, pe baza recensamantului anual elaborat de centrele scolare si comunitatile locale, indica faptul ca planul de scolarizare la clasa a IX-a, pentru anul 2006-2007, se va reduce cu 1 la suta, pe fondul scaderii populatiei scolare.

Seful Inspectoratului Scolar, prof. Dima Zainea, spune ca din moment ce evolutia natalitatii in ultimii 16 ani a fost una negativa, situatia actuala reflecta in fond o realitate cu care formatorii educationali se confrunta de cativa ani.

Urmarire

Omul de afaceri Gelul Tofan a fost pus oficial sub urmarire penala de catre procurorii anticoruptie, la cateva zile dupa ce procurorului Constantin Gherta de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au fost aduse la cunostinta o serie de acuzatii de coruptie si santaj. Cei doi sunt urmariti penal, alaturi de afaceristul Cristian Buciu, in legatura cu modul in care s-a derulat ancheta penala in cazul omului de afaceri Stefan Radulescu, a carui sotie ar fi fost santajata sa renunte la pachetul majoritar de actiuni pe care il detinea, dupa arestarea lui Radulescu, la mai multe societati comerciale infiintate de Gelu Tofan.

Intarzieri

Circulatia trenurilor in apropierea Capitalei a fost ingreunata, ieri dimineata, dupa furtul unor cabluri de semnalizare pentru transportul feroviar, in zona Chitila din Bucuresti.

Potrivit reprezentantilor companiei de transport feroviar, furtul a determinat intarzieri atat la trenurile care aveau ca destinatie Capitala, cat si la cele care plecau din Bucuresti catre alte localitati.

Problema a fost remediata la orele 11.00, cand circulatia feroviara a reintrat in normal, au spus reprezentantii CFR.


(427 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Redactia Curentul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Stiri pe scurt | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55835199356079 seconds.