Luni, 12 Decembrie 2005 - 05:38 AM Aleg.RO: Basescu si Voronin, "foarte nesatisfacuti" de solutia transnistreana Romania s-a oferit sa ajute Moldova pentru a reduce dependenta energetica a vecinilor nostri de Federatia Rusa

Publicat de: George Sirbu / georg

curierulnational
Autoritatile de la Bucuresti nu vad o alta solutie pentru rezolvarea conflictului transnistrean decat cea care se impune si in cazul provinciei Kosovo . Problema transnistreana a constituit, sambata, principalul punct al convorbirilor oficiale avute de presedintele Traian Basescu cu omologul sau moldovean, Vladimir Voronin, aflat intr-o scurta vizita de lucru la Bucuresti.
"In Kosovo trebuie sa se creeze un precedent favorabil rezolvarii problemei transnistrene. Chisinaul trebuie sa dobandeasca control politic asupra intregului teritoriu, in conformitate cu Constitutia Republicii Moldova", a declarat seful statului roman, la finalul intrevederii avute cu omologul sau moldovean, la Palatul Cotroceni.
Cei doi sefi de stat s-au aratat "foarte nesatisfacuti" de rezultatul recentului summit OSCE desfasurat la Ljublijana in privinta rezolvarii conflictului transnistrean. Dupa cum a declarat Vladimir Voronin, pentru al treilea an consecutiv "nu s-a luat nici o decizie" in privinta rezolvarii problemei transnistrene, iar rezultatele pozitive asteptate de Chisinau in urma monitorizarii demarate de Uniunea Europeana intarzie sa apara.
Desi Voronin a declarat de curand ca cetatenii tarii sale nu sunt romani, Basescu s-a oferit sa ajute Republica Moldova sa reduca dependenta energetica de Federatia Rusa.
"L-am asigurat pe domnul presedinte Voronin ca in cazul oricaror dificultati legate de cresterea excesiva a preturilor la energie electrica si gaze cu care, eventual, s-ar confrunta Moldova, sa nu ezite sa anunte la Bucuresti, pentru ca vom fi gata sa sprijinim oricand Republica Moldova, oricat de mari ar fi dificultatile. Romania are resurse sa faca acest lucru, stiut fiind faptul ca suntem un importator destul de mare de energie electrica si avem capacitati disponibile pentru a putea ajuta tara vecina", a declarat Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, la finalul intrevederii cu omologul sau moldovean.


(343 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la George Sirbu / georg


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Basescu si Voronin, "foarte nesatisfacuti" de solutia transnistreana Romania s-a oferit sa ajute Moldova pentru a reduce dependenta energetica a vecinilor nostri de Federatia Rusa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57601284980774 seconds.