Sâmbătă, 10 Decembrie 2005 - 06:40 AM Aleg.RO: "Bucurestiul nu e inca pregatit sa fie numit capitala europeana"

Publicat de: Damian Raluca

curentul

Bucurestiul si Romania mai au multe de facut pana sa corespunda cerintelor Uniunii Europene, a sustinut ieri seful delegatiei Comisiei Europene, Jonathan Scheele, in cadrul unei conferinte despre planificarea urbana in Bucuresti . In opinia acestuia, cele mai mari probleme din Capitala sunt cele legate de trafic si de arhitectura, iar o solutie pentru dezvoltarea durabila ar fi parteneriatul public-privat, "asta numai dupa ce autoritatile vor inceta a se considera intelepciunea in domeniul urbanistic".

Traficul greoi si amenajarea arhitecturala inestetica claseaza Bucurestiul departe de o capitala conform standardelor UE. Jonathan Scheele e de parere ca mai sunt multe de facut pentru o dezvoltare durabila, insa nu a dat termen anul 2007: "Nu se pune vorba de a fi gata pana in 2007, ci de a avea o capitala in care sa-ti faca placere sa traiesti. Daca am afirmat ca Bucurestiul nu e gata inca pentru intrarea in UE, n-am vrut sa sune ca o critica, ci doar o recunoastere a faptului ca este nevoie de o abordare coerenta de dezvoltare".

Scheele spune ca, desi exista bani, autoritatile s-au dovedit incapabile sa elaboreze planuri concrete si proiecte care sa atraga investitori. "Exista oameni care au viziune, dar nu au forta sa o puna in aplicare. Autoritatile trebuie sa inteleaga faptul ca numai prin parteneriat cu societatea civila, cu arhitecti, investitori, poate sa ajunga la rezultate concrete si sa atraga turisti in Bucuresti", adauga Scheele.

Conferinta despre planificarea urbana in Bucuresti, deschisa de seful Delegatiei Comisiei Europene, a avut ca scop initierea unui dialog intre reprezentanti ai municipalitatii si ai guvernului cu investitori strategici si reprezentanti ai societatii civile. Rezultatele discutiilor despre reabilitarea centrului istoric, despre zona metropolitana si despre parteneriatele public-privat urmareau sa ofere Primariei Generale expertiza necesara elaborarii unui plan de dezvoltare urbana in Bucuresti. Din pacate, reprezentantii primariei nu au participat la conferinta.


(497 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Damian Raluca


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

"Bucurestiul nu e inca pregatit sa fie numit capitala europeana" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65325593948364 seconds.