Sâmbătă, 10 Decembrie 2005 - 06:15 AM Aleg.RO: Disputa CNSAS - SRI continua

Publicat de: Adrian Barbulescu

curentul

Desi Serviciul Roman de Informatii a declarat, oficial, ca a predat toata arhiva fostei Securitati catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, unii membri ai CNSAS acuza cel mai mare serviciu secret din Romania ca pastreaza anumite dosare . Conform membrilor CNSAS, SRI invoca, nejustificat, considerente de natura sigurantei nationale, pentru a nu transfera respectivele dosare.

Comunicatul SRI de acum doua zile afirma ca serviciul a predat 12 kilometri liniari de arhiva catre CNSAS, respectiv toate dosarele care nu privesc siguranta nationala. Totodata, SRI a declarat ca a pus la dispozitia CNSAS evidenta electronica a tuturor docmentelor predate, astfel inat sa poata fi identificate cu "maximum de operativitate". In ceea ce priveste documentele nepredate din motive de siguranta nationala, SRI afirma ca au fost verificate de specialisti ai serviciului si reprezentanti autorizati ai CNSAS.

Claudiu Secasiu, membru in Colegiul Director al CNSAS, a declarat insa ca afirmatiile SRI nu fac altceva decat sa adanceasca si mai mult "misterul dosarelor care privesc siguranta nationala". El a spus ca nu ar fi existat timpul fizic pentru verificarea celor 8 kilometri liniari de arhiva, care au ramas la SRI din motive de securitate nationala, pentru ca ordonanta care obliga serviciul sa predea dosarele a aparut in luna februarie a.c. Secasiu a mai spus ca unii dintre reprezentantii CNSAS vor sa apeleze la preedintele Basescu pentru a transa disputa cu SRI.


(494 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Adrian Barbulescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Disputa CNSAS - SRI continua | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54851794242859 seconds.