Sâmbătă, 10 Decembrie 2005 - 06:15 AM Aleg.RO: Stiri pe scurt

Publicat de: Redactia Curentul

curentul

Anticipate

Liderul PSD, Mircea Geoana, a recunoscut, ieri, la Pitesti, dupa o intalnire cu liderii de organizatii locale, ca se pregateste de alegeri anticipate . Liderul social-democrat a precizat insa ca pentru castigarea lor, PSD trebuie sa dovedeasca faptul ca este o alternativa credibila, unita si convingatoare la actuala putere. Geoana a dezvaluit ca una dintre tintele importante ale partidului este depasirea a 30% in sondajele electorale. El a motivat cresterea PRM prin dezamagirea electoratului de catre actuala putere, precum si prin radicalizarea mesajului. Geoana s-a aratat surprins insa de cresterea in sondaje a Partidului Conservator, pe care a catalogat-o drept spectaculoasa.

Observatori

Organizatia PD a Oamenilor de Afaceri si pentru Mediul de Afaceri a fost inclusa cu statut de observator in cadrul SME Union (Uniunea Intreprinderilor Mici si Mijlocii), se arata intr-un comunicat de presa. "Acceptarea noastra ca membru SME Union ne bucura si ne obliga, in acelasi timp. Avem datoria sa militam in interiorul acestei organizatii prin lobby pe langa parlamentarii europeni si nu numai pentru a consolida traseul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana", se mai precizeaza in comunicat. SME Union este o organizatie interna a Partidului Popular European si a fost infiintata in 1996.

Excludere

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat excluderea din partid a vicepresedintelui CJ Dolj, Victor Odolbasa, "pentru coruptie si avere frauduloasa". Vadim a solicitat Politiei si Departamentului National Anticoruptie sa il ancheteze penal pe Odolbasa, care si-ar fi facut "nu mai putin de cinci vile" in cei cinci ani de cand este consilier judetean. "Acest Odolbasa e creatia unei gasti locale din filiala Dolj a PRM, care l-a protejat si l-a propulsat intr-o functie atat de importanta, gasca pe care sunt decis sa o sparg. Iar cine se va solidariza cu acest imbuibat, inseamna ca este partas cu el la afaceri necurate si va zbura dupa el", a precizat senatorul PRM.

Bilant

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca ministrii liberali vor prezenta sapatamana viitoare, in fata Comitetului Executiv al PNL, bilantul unui an de guvernare. De asemenea, in cadrul Comitetului, a carui sedinta a avut loc joi seara, liberalii au discutat despre accelerarea proiectului de lege depus de PNL pentru modificarea si completarea Legii 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica.

Vizita

Ministrul afacerilor externe, Razvan Ungureanu, va efectua in perioada 10-11 decembrie o vizita in Marea Jamahirie Araba Libana Populara Socialista. Ieri, Ungureanu l-a primit in audienta pe domnul Nasreddine Elkweldy, insarcinatul cu afaceri al Libiei la Bucuresti, pentru a discuta ultimele detalii legate de prima vizita a unui membru al Guvernului Romaniei in Libia dupa 1990, se arata intr-un comunicat de presa. Cu aceasta ocazie, au fost confirmate intalnirile prevazute pentru aceasta vizita, dar si mesajul transmis de presedintele Basescu liderului libian, colonelul Moammar Al-Kadhafi.

Sprijin

PRM a anuntat ieri ca va sustine utilizarea facilitatilor militare romanesti de catre fortele SUA. In plus, presedintele paridului, Corneliu Vadim Tudor, a asigurat ca parlamentarii PRM vor vota favorabil toate documentele necesare in acest sens, aceasta decizie fiind luata de membrii Biroului Permanent al partidului. Vadim Tudor a adaugat ca Romania trebuie "sa faca o politica mare, de avergura mondiala". "Este clar ca nu putem fauri Romania Mare asteptand mila Moscovei, care niciodata in istorie nu a dat inapoi, de buna voie, ceea ce a acaparat", a declarat liderul PRM.

Fara emotii

Ministrul afacerilor si internelor, Vasile Blaga, a declarat ieri, in cadrul unei intalniri cu presedintele Comisiei de Afaceri Externe a Adunarii Nationale franceze, Eduard Balladur, ca nu are emotii in ceea ce priveste aderarea Romaniei in Uniunea Europeana la termenul stabilit. Dupa ce i-a prezentat lui Balladur rezultatele renegocierii contractului cu EADS, ministrul Blaga a afirmat ca MAI va asigura un grad ridicat de control si supraveghere a viitoarelor granite ale UE.

Acuzatii

Vicepresedintele PSD Bucuresti, Madalin Voicu, le-a propus organizatiilor rrome sa isi ceara drepturile pentru a crea o "contrapondere" la demersurile UDMR pentru promovarea statutului minoritatilor. Voicu a spus ca UDMR vrea sa santajeze Romania si a adaugat ca "suntem vinovati cu totii daca legea va trece in forma actuala". "UDMR incearca, cu speculatii politice si anumite trimiteri spre zona europeana, sa ne inghesuie intr-un mod obscen din punct de vedere politic spre a adopta aceasta lege", a explicat viceliderul PSD.

Mic-dejun

Primul-ministru, Calin Popescu-Tariceanu, s-a intalnit ieri la un mic-dejun de lucru cu presedintele Republicii Lituania, Valdas Adamkus. Cei doi oficiali au discutat despre procesul de aderare la Uniunea Europeana si despre efectul pe care acesta il are asupra tarilor care devin membre ale UE. Presedintele Valdas Adamkus l-a informat pe premierul Tariceanu ca ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE va avea loc pana la sfarsitul anului, procedurile fiind deja avansate. Cei doi demnitari au convenit sa faca demersuri pentru a intensifica relatiile comerciale si investitiile reciproce.

Sfidare

Deputatul PD de Covasna, Petre Strachinaru, a catalogat ieri afirmatiile UDMR, care someaza PD sa iasa de la guvernare daca nu voteaza legea minoritatilor nationale, drept "o problema de sfidare, de santaj politic". "Este constitutional sa se elaboreze o asemenea lege, dar nu oricum si cum vrea UDMR, in niste formule neconstitutionale si neeuropene. Nu este o reactie impotriva UDMR, ci o atitudine fara compromis vizavi de aspecte constitutionale", a spus Strachinaru, care la sedinta de Birou Permanent al PD a propus retragerea acestui proiect din parlament.


(394 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Redactia Curentul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Stiri pe scurt | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61084294319153 seconds.