Sâmbătă, 10 Decembrie 2005 - 06:15 AM Aleg.RO: România mizează pe sprijinul Franței în pregătirea Summit-ului Francofoniei

Publicat de: ---

AMOS News Președintele României, Traian Băsescu, l-a primit astăzi, 9 decembrie a.c., pe Edouard Balladur, președintele Comisiei de afaceri străine a Adunării Naționale Franceze. Pa agenda discutiilor s-a aflat relația României cu Uniunea Europeană, din perspectiva evoluțiilor țării noastre către aderarea efectivă, la 1 ianuarie 2007.

În acest sens, președintele Edouard Balladur i-a transmis sefului statului că integrarea României la UE, la termenul agreat, este un obiectiv pe care și Franța îl ia în considerare. Cei doi interlocutori au fost unanimi în a considera că procesul de integrare se realizează cu respectarea angajamentelor, respectiv a prevederilor Tratatului de Aderare a României la UE, de către ambele părți.

Șeful statului l-a asigurat pe președintele Balladur că toate eforturile țării noastre iau în calcul respectarea planului deplin asumat, al aderării la 1 ianuarie 2007. Președintele Băsescu a mai apreciat că România va fi capabilă să-și îndeplinească toate obligațiile, astfel încât ipoteza activării clauzei de salvgardare să nu devină realitate. Astfel, presedintele tarii s-a referit la faptul că în privința celor două capitole de negociere mai sensibile - securizarea frontierelor, respectiv justiția - măsurile din ultima perioadă arată că România își va putea respecta angajamentele, astfel încât să devină un stat membru credibil al UE.

Șeful statului a arătat, în încheiere, că mizează pe sprijinul Franței în pregătirea Summit-ului Francofoniei, eveniment foarte important, organizat de țara noastră, în 2006, la București.


(432 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

România mizează pe sprijinul Franței în pregătirea Summit-ului Francofoniei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52475380897522 seconds.