Vineri, 09 Decembrie 2005 - 06:51 AM Aleg.RO: Senatorii si-au luat lefurile intregi

Publicat de: Ioana Danciu

curentul

Senatorii au avut parte, zilele trecute, de o surpriza mai putin placuta . Pentru 80 dintre ei, Mos Nicolae a venit cu o... penalizare. Totusi, se pare ca problema s-a rezolvat, iar senatorii vor primi si diferenta de bani considerata sanctiune.

Tot balciul a pornit de la o sesizare a senatorului democrat Paula Ivanescu, care, de la sine putere, s-a gandit sa-i penalizeze pe parlamentarii chiulangii. Aceasta a facut o reclamatie catre Directia de Resurse Umane a Senatului, care a fost trimisa mai departe la departamentul de contabilitate. Ivanescu s-a bazat in acest demers pe listele intocmite la fiecare sedinta de plen, la primul apel nominal. In urma acestei masuri, la inceputul saptamanii, peste 80 de senatori s-au trezit cu bani mai putini la indemnizatia pentru luna noiembrie.

Lucrurile nu au ramas asa, pentru ca problema, care i-a nemultumit teribil pe parlamentari, a fost luata in discutie la Biroul Permanent al forului legislativ, unde s-a decis ca nu este conforma cu regulamentul, iar celor sanctionati li se vor restitui diferentele. In regulament nu ai acoperire pentru aceasta dispozitie. Poti sa fii absent la primul apel si sa fii prezent toata ziua, poti sa fii in comisie, poti sa fii intr-o mie de alte locuri", ne-a declarat chestorul Senatului, liberalul Paul Pacuraru. Pe de alta parte, Pacuraru a vorbit si despre incorectitudinea deciziei de a lua in calcul doar lista de prezenta intocmita la primul apel nominal, deoarece aici se pot ridica semne de intrebare.

"Regulamentul nou are multe probleme care trebuie rezolvate", a completat liberalul, referindu-se la faptul ca documentul nu prevede nici o masura de sanctionare a parlamentarilor care lipsesc. Tot el a completat ca presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a aflat destul de tarziu despre aceasta situatie, dar a decis, in urma Biroului Permanent de miercuri, sa faca personal cercetari. Pacuraru a mai afirmat ca nu se pune problema sanctionarii Paulei Ivanescu.

Mai trebuie adaugat ca unii senatori au fost nedreptatiti, nefiind luat in calcul faptul ca ei sunt si euroobservatori, ministri sau au fost plecati in delegatii, deci au fost absenti, dar motivat. Bomboana de pe tort a fost insa cazul senatorului Adrian Paunescu care, fiind in concediu medical, nu a primit nici un ban pe luna noiembrie, pentru ca figura pe lista Paulei Ivanescu ca fiind absent.

Un senator castiga, intr-o luna, 32 milioane de lei vechi net; la un calcul simplu, impartind la 22 de zile lucratoare, vom vedea ca, pentru o zi de munca, un membru al Camerei superioare a parlamentului castiga aproximativ un milion si jumatate de lei, suma deloc de neglijat pentru un muritor de rand.


(505 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Ioana Danciu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Senatorii si-au luat lefurile intregi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66550397872925 seconds.