Vineri, 09 Decembrie 2005 - 05:55 AM Aleg.RO: Stiri pe scurt

Publicat de: Redactia Curentul

curentul

Anunt

Viitorul proprietar al Bancii Comerciale Romane va fi anuntat la 21 decembrie, textul contractului urmand sa fie aprobat de guvern printr-un proiect de lege care va fi inaintat parlamentului, a anuntat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu . Erste Bank si Millennium BCP au fost selectate pentru ultima etapa a procesului de privatizare a BCR si invitate sa inceapa negocieri finale pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al bancii.

Restituiri

Persoanele care au recuperat de la Fisc sume reprezentand diferente favorabile din impozitul pe venit si nu s-au prezentat la data programarii pot obtine banii in termen de cinci ani, a declarat directorul executiv DGFP Bucuresti, Cristian Nicolae Stoina. Autoritatile fiscale trebuie sa restituie sumele rezultate din regularizare in termen de cel mult 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere anuala, in caz contrar urmand sa plateasca dobanzi.

Investitie

Mai multe puncte si centrale termice din municipiul Brasov urmeaza sa fie retehnologizate si modernizate cu ajutorul unei finantari din partea administratiei regiunii Holstebro din Danemarca, ca urmare a acordului de infratire semnat in luna mai intre Brasov si Holstebro. "Am avut discutii referitoare la strategia de dezvoltare a societatii de termoficare, iar danezii si-au exprimat intentia de a investi aproximativ 40 de milioane de euro in retehnologizarea unor puncte si centrale termice", a mai declarat viceprimarul Brasovului.

Preluare

Operatorul aeroportuar britanic BAA a facut cea mai mare oferta pentru preluarea unei participatii de 75% minus o actiune la compania care administreaza aeroportul din Budapesta, a anuntat, ieri, ministrul ungar de finante, Janos Veres. BAA a oferit 464,535 de miliarde de forinti (2,15 miliarde de dolari) pentru operatorul ungar, care detine dreptul de a administra activele aeroportului din Budapesta pe o perioada de 75 de ani.

Veres a precizat ca firma castigatoare va trebui sa achite pretul tranzactiei intr-o singura transa, inainte de sfarsitul anului.

Imprumuturi

Intreprinderile care se vor implica in operatiunile de incinerare a deseurilor periculoase si de sterilizare a deseurilor provenite din activitati medicale vor primi imprumuturi rambursabile sau nerambursabile pentru achizitionarea de instalatii specifice. Guvernul a decis, in sedinta de ieri, ca proiectul "Incinerarea deseurilor periculoase si sterilizarea deseurilor provenite din activitati medicale", care va fi aplicat pana la finele anului 2008, sa fie finantat cu 34 milioane RON din Fondul pentru mediu.


(462 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Redactia Curentul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Stiri pe scurt | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57349014282227 seconds.