Marți, 11 Ianuarie 2005 - 07:30 PM Aleg.RO: Ion Iliescu a primit carnetul de partid al PSD cu numărul 1/2005

Publicat de: Andrei DINU

AMOS News Fostul presedinte Ion Iliescu a redevenit incepand de marti membru activ al PSD. Dupa ce in urma cu patru ani s-a autosuspendat din partid, ca urmare a preluarii functiei de sef al statului, Ion Iliescu "a revenit la matca", dupa cum a spus chiar el, inscriindu-se in PSD si primind carnetul de membru de partid cu numarul 1 pe anul 2005.

Ion Iliescu si-a amintit de perioada in care a creat Frontul Salvarii Nationale si de momentele grele prin care a trecut partidul in ultimul deceniu.

In prezent, dupa "o perioada fertila de guvernare reusita, cea mai reusita guvernare din ultimii 15 ani ai tarii", dupa cum a afirmat, intr-o conferinta de presa, Ion Iliescu, alegerile locale din vara trecuta, apoi cele parlamentare si prezidentiale din noiembrie 2004 au marcat un esec in plan electoral al partidului, PSD intrand in opozitie.

Ion Iliescu a subliniat necesitatea elaborarii unor noi strategii politice pentru perioada urmatoare, care sa vizeze consolidarea, relansarea si adaptarea partidului ca forta dinamica a societatii, "debarasandu-l de multe elemente de birocratizare, de structuri ineficiente, stufoase".

"Trebuie sa pornim si de la o realitate. Constatam din nou din partea noilor guvernanti o atitudine nu numai inamicala, dar chiar agresiva", a spus Ion Iliescu, referindu-se la dorinta declarata a presedintelui Traian Basescu de a-i schimba pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, social-democratii Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase.

Ion Iliescu a criticat atitudinea "nedemocratica" a sefului statului, apreciind ca este vorba de "incapacitatea" de a accepta asemenea formule care sunt curente in lumea civilizata.

Totodata, Ion Iliescu a remarcat si atitudinea societatii civile, care a avut in ultima perioada "o minoritate agresiva si partizana", ce a influentat "de o maniera negativa" si desfasurarea procesului electoral.

"Trebuie sa avem o societate civila activa. Aceasta inseamna, de asemenea, democratie. Trebuie sa avem o societate civila care sa reprezinte societatea romaneasca, si nu un segment cel mai reactionar, cel mai de dreapta, cel mai agresiv si intolerant, pentru ca asta au manifestat acesti asa-zisi reprezentanti ai societatii - intoleranta si agresivitate. Noi avem o intelectualitate care, din pacate, nu se afirma pe masura si intelectualitate cu orientare democratica consecventa si inclusiv de stanga - trebuie sa o ajutam sa se afirme in viata publica mai activ si sa dam intr-adevar societatii civile un tablou firesc si corespunzator societatii romanesti de astazi", a subliniat Iliescu.


(5485 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Andrei DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Ion Iliescu a primit carnetul de partid al PSD cu numărul 1/2005 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57936906814575 seconds.