Vineri, 09 Decembrie 2005 - 05:55 AM Aleg.RO: Primarul PSD din Sânnicolau Mare, repus în funcție de Curtea de Apel Timișoara

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Fostul primar PSD din orașul Sânnicolau Mare, Iosif Oncu, a câștigat la Curtea de Apel Timișoara dreptul de a mai rămâne pe acest post până la judecarea unui alt proces pe care îl are cu Prefectura Timiș. Prefectul Ovidiu Drăgănescu (PNL), a dus “lupte” grele cu primarul pus în funcție încă de dinainte de Revoluție, pe motiv că ar fi fost cercetat penal. Oncu nu a fost însă acuzat de nimic concret, dar a fost prins cu un act de la Registrul Comerțului, unde este titularul unei autorizații de producător comerciant, așa că Drăgănescu l-a trecut la categoria incompatibili și l-a destituit. Oncu a atacat decizia în instanță și, pe de altă parte, a cerut Tribunalului Timiș să rămână în funcție până se dă verdictul în prima cauză. Prima înfățișare a fost pierdută de edilul din Sânnicolau la Tribunalul Timiș, dar a făcut recurs la Curtea de Apel, unde a câștigat o luptă, dar nu și războiul. “Am crezut tot timpul că se va face dreptate. Eu trebuia să merg și până acum la lucru, dar unii consilieri locali și prefectul mi-au sigilat biroul”, a declarat Oncu. Prefectul de Timiș vrea ca următorul proces să nu mai aibă loc în Timiș, pentru că nu mai are încredere în “justiția politizată” de aici.

După destituire, locul de primar a fost ocupat de PD, prin viceprimarul Dănuț Groza, cel care a avut cele mai multe altercații cu social-democratul. Groza spune că relația sa cu cel care i-a redevenit șef depinde acum numai de felul în care Oncu va colabora. “Dacă lucrează pe aceleași principii și nu va respecta legea, relația va fi la fel de tensionată”, a spus Groza. Imediat după aflarea veștii, la sediul fostului partid de guvernamânt a fost mare veselie, în timp ce Oncu s-a grăbit spre orașul său, pentru că din această dimineață își va prelua biroul din care a fost dat afară destul de greu. Președintele filialei, senatorul Ilie Sârbu, a declarat că decizia justiției confirmă abuzul prefectului de Timiș în această chestiune. Și Comisia de Abuzuri a Camerei Deputaților, condusă de pesedistul Valer Dorneanu, i-a dat câștig de cauză tot lui Oncu, însă problema mai trebuie să treacă și prin ancheta Ministerului Administrației și Internelor.

Timp de mai bine de doi ani, consilierii locali din Sânnicolau Mare au acuzat lipsa de comunicare cu executivul Primăriei, dar și ilegalitățile pe care primarul PSD Iosif Oncu le făcea. Aleșii locali au făcut reclamații peste reclamații la instituțiile abilitate ale statului, ajungând la PNA și Curtea de Conturi. Rezultatele controalelor, înșirate pe 300 de pagini, au scos la iveală că Oncu a făcut afaceri cu soția și fiul său, dar și cu alți prieteni din PSD, din banii publici fiind folosiți miliarde de lei. “Am greșeli, ca orice om, dar nu mă simt vinovat de nimic”, a replicat Oncu.


(491 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarul PSD din Sânnicolau Mare, repus în funcție de Curtea de Apel Timișoara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55242609977722 seconds.