Vineri, 09 Decembrie 2005 - 05:40 AM Aleg.RO: Evaluari ale cercurilor de afaceri din SUA

Publicat de: ---

Business Standard Evaluari ale cercurilor de afaceri din SUA

Bazele militare americane vor stimula investitiile

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Bazele militare americane vor avea un impact pozitiv asupra investitiilor realizate în România de companii din SUA, a apreciat Paul HANRAHAN, presedintele companiei AES Corporation SUA, unul dintre grupurile aflate în competitia pentru privatizarea Electrica Muntenia Sud . „Investitorii americani, dar nu numai cei americani, au tendinta sa se implice în tarile cu baze militare. Un lucru similar s-a întâmplat si în alte state în care au fost amplasate astfel de unitati militare”, a raspuns Hanrahan unei întrebari a agentiei MEDIAFAX.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp În ceea ce priveste strategia companiei, piata din Europa Centrala si de Est este considerata una foarte interesanta pentru dezvoltarea AES Corporation, România fiind „o parte fundamentala din aceasta zona”, a declarat presedintele grupului american. El a aratat ca AES Corporation este interesat în România atât de investitii în producerea de energie electrica, dar si în distributia de electricitate. „Ne uitam la fiecare oportunitate în parte, si nu avem o suma minima sau maxima pe care putem sa o investim într-o tara”, a precizat Hanrahan. AES Corporation a început procedurile pentru deschiderea unei subsidiare în România, sub numele AES Romenergia, care va coordona planurile de investitii pe termen lung în aceasta piata.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Grupul american a fost unul dintre investitorii interesati de preluarea complexului energetic Turceni si a depus o scrisoare de interes. Procesul de privatizare a producatorului de energie electrica este înca în faza incipienta. De asemenea, compania analizeaza si posibilitatea implicarii în proiecte de generare de electricitate ale companiei Termoelectrica. În regiune, AES este deja prezenta în Ungaria si Cehia cu unitati de producere a energiei electrice, în Ucraina printr-o societate de distributie, iar în Bulgaria desfasoara un proiect de constructie a unei termocentrale. Compania a raportat anul trecut vânzari de 9,5 miliarde de dolari, având operatiuni în 27 de tari si aproximativ 30.000 de angajati. AES administreaza 15 facilitati de distributie a energiei si serveste 10 milioane de consumatori.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Privatizarea Electrica Muntenia Sud ar putea continua cu pâna la cinci investitori, dupa depunerea ofertelor finale programata pe 31 ianuarie. Statul are de ales între zece mari companii energetice, pe lista fiind AES Corporation - SUA, CEZ - Cehia, Enel -Italia, EnBW Energie - Germania, E.ON Energie - Germania, EVN - Austria, Gaz de France, Iberdrola - Spania, RWE Energy - Germania si Union Fenosa International - Spania. Secretarul de stat american Condoleezza RICE a semnat, la Bucuresti, acordul de acces privind stabilirea de baze militare americane pe litoralul românesc, care reprezinta, conform ministrului român de Externe Mihai UNGUREANU, o „realizare istorica a României”. Acordul de acces, care a fost semnat la Palatul Cotroceni, este un document-cadru referitor la stabilirea de unitati militare de dimensiuni reduse si flexibile, cu un grad înalt de interoperabilitate si bazate pe rotatia periodica a militarilor dislocati.


(514 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Business Standard

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Business Standard:

Evaluari ale cercurilor de afaceri din SUA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56882810592651 seconds.