Vineri, 09 Decembrie 2005 - 05:40 AM Aleg.RO: Calin Popescu-Tariceanu este nemultumit ca PNL duce singur povara guvernarii

Publicat de: Cristian Anghelache

real_romaneasca     Premierul Calin Popescu-Tariceanu a profitat miercuri seara de aparitia sa la o emisiune televizata pentru a-si face publice nemultumirile fata de parteneriatul cu celelalte partide aflate la guvernare, dar si fata de unii critici din interiorul PNL .
“Responsabilitatea guvernarii trebuie asumata si exercitata de catre toate partidele Coalitiei, PNL avand senzatia ca este lasat sa poate povara activitatilor Executivului intr-o masura mai mare decat celelalte formatiuni“, a afirmat premierul. El s-a referit si la pozitiile unor membri PNL impotriva conducerii partidului, aratand ca este normal ca in interiorul unei formatiuni politice sa existe o diversitate de idei, dar ca politicienii care isi enunta ideile in cadrul unor emisiuni televizate, pentru a acumula capital politic propriu in detrimentul imaginii si credibilitatii partidului, trebuie sa suporte sanctiunile prevazute in statut.
Referindu-se la ultimele aprecieri ale deputatului Cristian Boureanu despre pozitia PNL in sondajele de opinie, Tariceanu a afirmat ca acesta are nevoie de credibilitate si capacitate de analiza pentru a face reprosuri conducerii partidului.
“Relatia dintre primul-ministru si presedinte face obiectul unor speculatii, in conditiile in care ambii isi exercita atributiile specifice reglementate de Constitutie si de legislatia in vigoare“, a afirmat Tariceanu, precizand ca intre Presedintie si Guvern nu exista un razboi. Seful Guvernului a spus ca seful statului este binevenit, ori de cate ori doreste, sa intervina intr-o problema care este de resortul presedintelui sau sa medieze un conflict social. El a precizat, in acest context, ca nu a fost deranjat de prezenta presedintelui Basescu la ultimele negocieri dintre Guvern si liderii sindicali din Educatie, aratand ca seful statului nu a propus angajamente suplimentare si ca l-a sunat imediat pentru a-l informa asupra continutului discutiilor. Pe de alta parte, liderul PNL a aratat ca o eventuala organizare a alegerilor anticipate in cursul anului viitor ar fi o initiativa total neproductiva, avand in vedere ca Romania trebuie sa asigure stabilitatea politica pe masura ce se apropie de momentul aderarii la UE.


(348 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Cristian Anghelache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Calin Popescu-Tariceanu este nemultumit ca PNL duce singur povara guvernarii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53000998497009 seconds.