Vineri, 09 Decembrie 2005 - 05:40 AM Aleg.RO: Stiri pe scurt

Publicat de: Redactia Curentul

curentul

Obligativitate

Mai multi senatori ai PRM au inaintat Biroului Permanent o initiativa legislativa in care se prevede obligativitatea depunerii jerbelor si coroanelor de flori cu panglica tricolora la monumentele istorice cu ocazia zilei de 1 Decembrie, zilei de 24 ianuarie si de Ziua Eroilor, de catre reprezentantii prefecturii, primariei, partidelor politice si organizatiilor apartinand minoritatilor nationale . "UDMR, finantat din bugetul statului, de regula, a sfidat ziua de 1 Decembrie, neparticipand la manifestarile patriotice si nedepunand nici o coroana de flori. Asa s-a intamplat in Bucuresti, la 1 Decembrie 2005, in Parcul Carol", se arata in expunerea de motive a parlamentarilor peremisti.

Frati

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, va face, sambata, o vizita de lucru la Bucuresti, in cursul careia va avea o intalnire, la Palatul Cotroceni, cu seful statului roman, Traian Basescu, cei doi presedinti urmand sa participe apoi la inaugurarea unui festival al vinului. Intalnirea celor doi sefi de stat va fi urmata de declaratii de presa. Apoi, cei doi sefi de stat vor participa la inaugurarea oficiala a Festivalului Vinului din Republica Moldova, la Bucuresti, ce va avea loc in Piata Constitutiei, la ora 13.00.

Precizari

Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a precizat ieri ca tratatul semnat de Romania cu Statele Unite nu prevede instalarea unor baze militare pe teritoriul tarii, ci acorda doar facilitati trupelor americane. Declaratia a venit in urma reactiei destul de dure a ministrului rus al apararii, Serghei Ivanov. "Acest tratat este in conformitate cu obligatiile tratatului privind armele conventionale in Europa si, prin urmare, nu cred ca trebuie sa starneasca motive reale de ingrijorare altor tari din Europa", a afirmat seful executivului.

Drapele

Biroul Permanent al Senatului a primit o initiativa legislativa, din partea unui grup de parlamentari peremisti, care prevede obligativitatea stabilirii de catre Consiliile locale a numarului de drapele, care vor fi arborate obligatoriu in toate localitatile la 1 Decembrie. Astfel, pentru sate, numarul de drapele obligatoriu este cuprins intre 40 si 100 de bucati, pentru comune - de la 150 la 500 de bucati, pentru orase - de la 600 la 1.000 de bucati. Muncipiile vor fi obligate sa detina intre 1.200 si 3.000 de drapele, municipiile resedinta de judet - intre 4.000 si 10.000 de bucati, iar pentru Bucuresti - intre 20.000 si 100.000 de drapele.

Fara comentarii

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a abtinut de la orice comentarii privind noile numiri in randul catorva servicii de informatii. "Cred ca punctul nostru de vedere a fost exprimat la momentul respectiv si nu am de facut comentarii", a declarat primul-ministru referindu-se la cererile PNL privind schimbarea directorilor SRI si SIE. "In momentul de fata, din cate stiu eu, nu a fost aleasa presoana care sa coordoneze CNI", a afirmat seful executivului, care nu este convins ca Daniel Moldoveanu va ocupa functia de director al comunitatii de informatii.


(420 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Redactia Curentul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Stiri pe scurt | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64264702796936 seconds.