Marți, 06 Decembrie 2005 - 06:51 AM Aleg.RO: Angajarea de credite de 200 milioane de euro pentru procesul investitional din Capitala

Publicat de: ---

Business Standard Angajarea de credite de 200 milioane de euro pentru procesul investitional din Capitala
&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Primarul general al Capitalei, Adriean VIDEANU, a anuntat ca nu se va pierde „nici un dolar, euro sau leu” din creditele angajate de municipalitate, desi a recunoscut ca exista întârzieri în cheltuirea banilor obtinuti din creditele externe . „Am observat o gresita întelegere privind gestiunea creditelor. Municipalitatea nu pierde nici un dolar, euro sau leu din creditele angajate. (...) Au fost unele întârzieri, însa vom recupera întârzierile din aceste programe anul viitor”, a afirmat primarul general.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Potrivit datelor puse la dispozitie de responsabilii municipali în gestionarea acestor credite, în ultimii doi ani, din cele aproape 200 de milioane de euro împrumutate de primarie pentru diferite proiecte, municipalitatea a reusit sa cheltuiasca doar putin peste 30 de milioane de euro, pentru contorizare, refacere si modernizare strazi, dar si pentru proiectare si consultanta. Peste 167 de milioane de euro, desi aflate la dispozitia primariei de doi ani, asteapta înca sa fie cheltuite. Potrivit datelor municipale, contractul de finantare a proiectului „Infrastructura urbana rutiera” - care include doua componente, respectiv reabilitare drumuri urbane si contorizarea vânzarii de energie termica - a fost încheiat la data de 18/19 decembrie 2000, ratificat în 2001, amendat în 2002/2003 si ratificat abia în martie 2003, prin Ordonanta de urgenta 13/2003.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Valoarea acestui credit este de 82,9 milioane de euro (41,45 milioane de euro - finantare BEI, iar 41,45 milioane reprezinta alocatii de la bugetul de stat), iar termenul de implementare a proiectului a fost stabilit pentru sfârsitul anului 2005. Lucrarile aferente celor doua componente au fost finalizate, municipalitatea înregistrând economii în valoare totala de aproximativ 23 de milioane de euro, potrivit lui Videanu. Banii urmeaza sa fie accesati pâna la data de 28 februarie 2006 si utilizati pentru continuarea procesului de contorizare pentru alte 6.000 de scari de bloc.


(496 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Business Standard

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Business Standard:

Angajarea de credite de 200 milioane de euro pentru procesul investitional din Capitala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.69501900672913 seconds.