Marți, 06 Decembrie 2005 - 06:25 AM Aleg.RO: stiri pe scurt

Publicat de:  

Companiile dau navala pe domeniul „ .eu“
Forurile publice si companiile europene sunt poftite, incepand din aceasta saptamana, sa aplice pentru adrese in domeniul de Internet „.eu“, lansat oficial la 7 decembrie. Expertii citati de presa internationala se asteapta la o avalansa de cereri de inregistrare pentru noile adrese, care vor fi disponibile publicului larg incepand din aprilie anul viitor. Potrivit comisarului european pentru media si societatea informatiei, Viviane Reading, citata de BBC, CE se asteapta ca sute de mii de organizatii publice si private sa solicite adrese „.eu“ inca din primele zile. Prin etapizarea procesului de inregistrare se urmareste evitarea fenomenului „squatting“, prin care unii oameni cumpara adrese de web cu numele unor mari companii pentru a incerca sa le vanda, ulterior, la preturi mult mai mari.

Morgan Stanley renunta la directorii neproductivi
Exodul directorilor de la Banca Morgan Stanley continua prin plecarea a inca doi sefi, acestia refuzand sa semneze noile contracte de angajare impuse de board-ul director, contracte ce includ clauze anticoncurentiale mult mai severe decat pana acum. Plecarea directorilor departamentali Dhiren Shah si a unui alt coleg survine la o luna dupa ce Morgan Stanley a demis alti 20 de angajati in functii inalte, considerati neproductivi fata de salariile primite. Prin aceste masuri, noul director executiv John Mack incearca sa filtreze „talentul real“ de la conducerea bancii, eliminandu-i totodata pe cei care nu par sa faca fata slujbelor pe care le detin.

UE ofera Ucrainei statutul de economie de piata
Uniunea Europeana a decis saptamana trecuta sa acorde Ucrainei statutul de economie de piata, anunt privit de autoritatile de la Kiev drept un prim semnal major ca tara a intrat pe drumul integrarii europene. Decizia a fost luata cu ocazia primului summit UE-Ucraina dupa revolutia portocalie de acum un an, presedintele Viktor Iuscenko anuntand ca noul statut va fi aplicat peste o luna sau doua.

Condoleezza Rice „aduce“ bazele SUA in Romania
„Acordul de acces“ privind amplasarea unor facilitati militare americane in Romania va fi semnat saptamana aceasta, cu ocazia vizitei pe care secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, o intreprinde la Bucuresti pe 6 decembrie. Discutiile pe care Rice le va avea cu presedintele Traian Basescu si cu ministrul de externe Mihai Razvan Ungureanu vor mai viza relatiile bilaterale si problemele Marii Negre si ale Balcanilor de Vest.


(287 afișări)

 
stiri pe scurt | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.45673608779907 seconds.