Marți, 06 Decembrie 2005 - 06:25 AM Aleg.RO: Procurorii anticoruptie trebuie sa refaca rechizitoriul dosarului "Flota"

Publicat de: Afrodita Cicovschi /

curierulnational
Completul de noua judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis, ieri, intoarcerea dosarului "Flota" la Departamentul National Anticoruptie pentru refacerea rechizitoriului, ne-au informat surse judiciare .
Potrivit acestora, judecatorii au constatat ca nu pot da curs cererii de trimitere in judecata formulata de PNA, intrucat rechizitoriul nu a fost semnat de fostul sef al Parchetului, procurorul general Ioan Amarie, ceea ce duce la nulitatea actului. Decizia este definitiva si nu mai poate fi atacata cu recurs. Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, ne-a declarat ca, oficial, institutia pe care o reprezinta nu stie care sunt motivele deciziei magistratilor.
"Orice decizie de restituire luata de instanta cuprinde si motivele restituirii. In plus, judecatorii sunt obligati sa dispuna procurorilor ce trebuie sa faca mai departe in dosarul restituit. Or, asta inseamna ca DNA sa primeasca hotararea motivata in scris", a mai spus Saplacan.
Initial, in dosarul Flota au fost cercetate 136 de persoane, 80 fiind deferite justitiei la 10 august 2004, pentru restul de 51 procurorii continuand investigatiile. Printre cei trimisi in judecata pentru abuz in serviciu in legatura cu modul de exercitare al functiei sunt fostii ministri ai Transporturilor Traian Basescu, Paul Teodoru si Aurel Novac, fostul presedinte al Fondului Proprietatii de Stat, Radu Ovidiu Sarbu (cu rang de ministru), fostii secretari de stat Calin Dragomir Marinescu, Gheorghe Adrian Marinescu si Viorel Oancea si directorii societatii Petromin Constanta. Toti sunt acuzati ca ar fi prejudiciat statul cu 11.000 de miliarde de lei prin vanzarea ilegala a unor nave in strainatate.
Ancheta a vizat stabilirea modului in care flota romaneasca a pierdut o serie de nave maritime - mineraliere de mare capacitate, prin infractiuni savarsite de cei care ar fi initiat si derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanta cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, in perioada aprilie 1991 - august 2000.


(607 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Afrodita Cicovschi /


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Procurorii anticoruptie trebuie sa refaca rechizitoriul dosarului "Flota" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54899001121521 seconds.