Luni, 05 Decembrie 2005 - 08:54 AM Aleg.RO: Judecatorii din Brasov ? amenintati cu represalii de consilierii municipali

Publicat de: ---

Gândul ?Daca-i pe-asa, atunci o sa revocam si noi hotararile de consiliu prin care le-am dat judecatorilor 12 apartamente de serviciu într-un bloc al primariei si o sa-i evacuam din ele . Si n-au decat sa-si cumpere singuri locuinte dupa aia, ca au salarii destul de mari ca sa-si poata permite lucrul asta!? Amenintarea îi apartine consilierului municipal brasovean, Paul Gontea (PD), fiind lansata imediat ce alesii Brasovului au aflat de hotararea definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Brasov prin care consilierii din mandatul 2000 ? 2004, dimpreuna cu fostul primar Ioan Ghise, acum deputat, ex-directorul economic al Primariei Brasov, Gheorghe Rasteiu, si secretarul institutiei, Nicolae Paraschiv, au fost obligati sa restituie bugetului local, din propriile buzunare, nu mai putin de 3,5 miliarde de lei vechi, reprezentand primele ?de miel? si ?de porc? date în 2003 functionarilor primariei.
Botezate ?cheltuieli de reprezentare?, primele trebuiau sa fie folosite exclusiv pentru cumpararea de îmbracaminte si încaltaminte, dar cei mai multi dintre beneficiari au dat banii pe electronice, electrocasnice, alimente si bauturi! Motiv pentru care, ulterior, inspectorii Curtii de Conturi au considerat ca este vorba de o deturnare de fonduri si au decis recuperarea celor 3,5 miliarde lei de la cei enumerati mai sus, pe care i-au si trimis în judecata în acest scop, obtinand castig de cauza atat la Tribunalul Brasov, cat si, în recurs, la Curtea de Apel Brasov. ?Abuz la comanda PSD!?, au sarit imediat împricinatii, pentru ca apoi, la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, sa schimbe registrul si sa înceapa sa-i ameninte fatis pe judecatori cu represaliile, dupa cum am aratat. ?Sentinta e complet aiurea, unde s-a mai pomenit sa spui ca acordarea primelor e legala, dar s-a aplicat gresit? Pai, ce vina avem noi, consilierii, ca functionarii si-au cumparat frigider, televizor sau whisky, în loc sa-si ia toale si încaltari, cum trebuia??, s-a zburlit si colegul de partid al lui lui Paul Gontea, consilierul Sorin Grigorescu.

Acesta i-a acuzat apoi pe  judecatorii de sub Tampa de ?atentat la libertatea de decizie a alesilor comunitatii, care sunt pusi, prin aceasta sentinta, în situatia de a nu mai vota nici o hotarare legata de buget, de teama sa nu vina dupa aia Curtea de Conturi si Justitia si sa le impute banii? si a anuntat ca ?nevinovatii? gasiti buni de plata îsi vor cauta dreptatea la CEDO. Intr-o situatie similara sunt pe cale sa ajunga si consilierii judeteni din mandatul 2000-2004, trimisi si ei în judecata de Curtea de Conturi, care le-a imputat ?doar? 1,3 miliarde lei vechi, primele ?de reprezentare? date în 2003 functionarilor Consiliului Judetean, prime din care, spre deosebire de colegii lor municipali, alesii judetului s-au înfruptat fara nici o jena! (Adrian Popescu)


(675 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Judecatorii din Brasov ? amenintati cu represalii de consilierii municipali | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57770490646362 seconds.