Luni, 05 Decembrie 2005 - 08:54 AM Aleg.RO: Un loc de deputat al Aliantei e blocat

Publicat de: Cristian Anghelache

real_romaneasca     Criza numerica de voturi din Parlament ii indeamna pe liderii Aliantei D .A. sa urgenteze validarea unui deputat de Sibiu, care nu poate ajunge inca in Legislativ din cauza neintelegerilor dintre liberali si democrati.

Liderul democrat Emil Boc (foto) a anuntat sambata la Sibiu ca pedistul Constantin Trihenea, aflat pe lista de supleanti ai Aliantei D.A. pentru Camera Deputatilor, va putea, dupa aproape un an de la alegerile generale, sa mearga in Parlament. “Am convingerea ca pana la inceputul sesiunii din 2006 se va rezolva aceasta problema. Avem deja o intelegere de principiu cu domnul premier Tariceanu, co-presedintele Aliantei, in sensul ca, daca pleaca un candidat de la PD, va veni un candidat de la PD“, a spus Emil Boc.
Liderul democrat a recunoscut ca Alianta D.A. are mare nevoie de inca un vot in Parlament, dar ca validarea lui Constantin Trihenea a intarziat din lipsa de timp, nu din cauza unor neintelegeri intre democrati si liberali.

Istoria unei intarzieri politice

Sibiul are un deputat in minus, dupa ce democratul Florin Muntean a renuntat la mandat in martie, el fiind numit director al Companiei Nationale Transgaz. Locul sau a fost declarat vacant la 30 martie si ar fi trebuit sa fie ocupat de Marcel Piteiu, dar acesta nu a dorit sa fie deputat, dupa ce a ajuns director la Compania Nationala Romgaz. In aceasta situatie, mandatul ar fi trebuit sa fie preluat de liberalul Nicolae Petria, care este director al sucursalei locale a Bancii “Ion „iriac“. Democratii sustin insa ca acesta ar trebui sa cedeze locul PD.
“Urmatorul pe lista este domnul Petria, care va renunta, conform Protocolului Aliantei D.A.; in locul unui democrat, trebuie sa vina tot un democrat. Constantin Trihenea este cel care trebuie sa fie deputat“, a spus presedintele PD Sibiu, senatorul Nicolae Neagu.
In prezent, Sibiul este reprezentat in Camera Deputatilor de doi liberali, doi social-democrati, un membru al Frontului Democrat German din Romania si un reprezentant al PRM.


(771 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Cristian Anghelache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Un loc de deputat al Aliantei e blocat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53484010696411 seconds.