Vineri, 02 Decembrie 2005 - 07:48 AM Aleg.RO: Politica a batut pas de defilare pe podium

Publicat de: Mireille-Astrid Popa

real_romaneasca     Câteva dintre cele mai cunoscute femei-politician din România
alaturi de sotiile unor oameni politici au participat miercuri seara la o inedita prezentare de moda cu scop caritabil, “Mistake Fashion Charity Ball“, in cadrul careia si-au prezentat si principalele initiative legislative .

Anca Boagiu, Norica Nicolai, Miorita Videanu, Mihaela Vosganian, Liliana Iorgulescu, Raluca Turcan, Roberta Anastase, Cornelia Cazacu, Anca Constantinescu, Mihaela ßtirbu, Ionela Bruchental-Pop, Rodica Nassar, Rovana Plumb si Monica Maria Iacob Ridzi - reprezentante ale PD, PNL si PSD, dar si sotii de politicieni - au renuntat pentru o seara la tinutele sobre si au imbracat stralucitoare rochii de seara intr-o inedita parada de moda regizata de Beatrice Rancea.
Amfitrioanele serii, actrita Daniela Nane si fostul ministru al Culturii, Mona Musca, au prezentat “manechinele“ care au urcat pe podium, mentionând si initiativele legislative ale acestora, reusind in premiera, cel putin nationala, sa imbine o prezentare de moda caritabila cu politica 100%. Ex-ministrul Culturii a eclipsat-o din start pe “profesionista“ Daniela Nane prin spontaneitate si umor, explicând ca: “Daca exista o «defectiune» in tinuta mea, imi apartine. Apartine Casei de moda Musca“.
Rochiile stralucitoare din satin, tafta, voal si dantela imbracate de femeile- politician au fost donate de creatoarea de moda Josette Rizea, fiind licitate dupa prezentare pentru strângerea de fonduri destinate infiintarii unui centru de consiliere a victimelor violentei in familie.

Tot sotii, saracii…

Cele 15 rochii au fost achizitionate in majoritate de sotii “manechinelor“, suma totala obtinuta fiind de aproximativ
21.000 de euro. Astfel, rochia Rovanei Plumb a fost licitata si de sotul acesteia, care a reusit in cele din urma sa o obtina pentru 1.300 de euro: “Am vazut ca-i sta foarte bine in ea si tocmai de aceea, când vom ajunge acasa, o voi ruga pe sotia mea sa o poarte“, ne-a spus câstigatorul.
“Este un act de caritate si ne gândim cu compasiune la femeile care sufera din cauza violentei in familie“, a declarat Cornelia Cazacu, al carei sot a cheltuit 1.200 de euro pentru a-i cumpara rochia prezentata. ßi Rodica Nassar a avut parte de un cadou din partea sotului, care a scos din buzunar 1.500 de euro pentru piesa prezentata de consoarta.
Desi Adriean Videanu nu a fost prezent in sala, el a dat ordine precise in ceea ce priveste soarta rochiei prezentate de sotia sa, Miorita Videanu, directivele fiind dezvaluite de Mona Musca: “Am fost mandatata de domnul Videanu sa-i trimit sotia acasa cu tot cu rochia pe care a prezentat-o. Asa ca, va rog frumos, permiteti-mi sa-mi indeplinesc aceasta sarcina“. Cu toate acestea, oferta câstigatoare de 1.800 de euro i-a apartinut lui Cristian Rizea, care a anuntat ca ii daruieste rochia doamnei Videanu.
Pretul cel mai mare (2.000 de euro) a fost obtinut de rochia de mireasa prezentata in finalul defilarii de catre Anca Boagiu, ministru al Integrarii Europene si deputat PD. Cum insa nu a existat nici un domn Boagiu, aceasta i-a revenit sotului Corneliei Cazacu.

Formule atipice in scopuri caritabile

Anca Boagiu - ministrul Integarii Europene: “Cred ca nu s-a intâmplat nimic, in cele câteva ore am ramas politician. Un politician recurge de multe ori la multe metode pentru a-si duce la indeplinire niste obiective. Obiectivul nostru a fost acela de a atrage atentia asupra existentei fenomenului violentei domestice si de a constientiza lumea din jurul nostru ca el exista si ca femeile au nevoie de atentia noastra. Cred ca formule de genul acesta usor atipice pentru modul in care suntem noi obisnuiti in România sa promovam anumite idei sunt cele mai bune astfel incât ele chiar sa atraga atentia. Nu cred ca, daca am fi fost intr-o campanie dulce si mieroasa, in care am fi explicat cât de daunator este fenomenul care se dezvolta din nefericire, cineva ar fi zis: «Bine, dam si noi un banut pentru centrul de consiliere»“.

Mona Musca: “Neavând bani, am facut legea“

“Au fost nu numai femei din politica, ci si din arta, sotii ale politicienilor. Ele au avut curajul si in acelasi timp generozitatea de a participa la un eveniment caritabil, care aduna bani pâna la urma pentru un azil pentru femeile violentate in familie. Este un gest generos, in cinstea zilei pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor. Este pâna la urma un gest normal, intr-o tara normala, e adevarat ca la noi intârziat. Eu, daca as avea bani, as licita. Neavând bani, am facut legea.“


(663 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Mireille-Astrid Popa


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Politica a batut pas de defilare pe podium | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52475500106812 seconds.