Vineri, 02 Decembrie 2005 - 07:48 AM Aleg.RO: Chirurgii francezi au realizat primul transplant de fata

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     O echipa de chirurgi francezi a depasit barierele etice si chirurgicale prin realizarea primului transplant de fata asupra unui femei care a fost atacata de un caine .
Pacienta in varsta de 38 de ani a suferit rani grave la nas, buze si barbie. Aceasta parte a fetei ei a fost inlocuita cu un “triunghi“ de fata cu aceleasi trasaturi, luat de la un donator care a decedat de curand.
Operatia a fost realizata la Spitalul universitar din Amiens duminica seara de catre o echipa de medici francezi, condusa de Jean-Michel Dubernard, care este si deputat UMP, tot el realizand si primul transplant de mana din lume in 1998.
Grefa a fost prelevata “de la o donatoare multipla de organe, aflata in moarte cerebrala, cu acordul familiei acesteia“, conform informatiilor comunicate de spitalele din Lyon si Amiens, care nu au precizat si unde s-a efectuat operatiunea de prelevare. Conform bilunarului “Le Point“, obtinerea grefei s-ar fi realizat tot duminica la Spitalul Salengro din Lille.
Potrivit primelor declaratii, se pare ca pacienta se simte bine. Medicii au declarat ca primele zile de dupa operatie sunt cruciale, existand un risc destul de ridicat sa apara probleme. Apoi va aparea riscul ca transplantul sa fie respins de organismul pacientei, iar aceasta ar putea sa fie nevoita sa ia medicamente toata viata.
Singurele detalii care se cunosc despre femeie sunt acelea ca a fost atacata de un caine vara trecuta. Medicii care au realizat operatia au mai declarat ca ar putea aparea de asemenea probleme din cauza ca musculatura fetei din jurul gurii este extrem de complexa, acesta fiind si motivul pentru care echipa a depasit restrictiile etice si a efectuat operatia. Se pare ca femeia nu va avea o mimica foarte expresiva. (D.S.)


(555 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Chirurgii francezi au realizat primul transplant de fata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.291433095932 seconds.