Vineri, 02 Decembrie 2005 - 06:55 AM Aleg.RO: UDMR Arad a îndoliat Ziua Națională a României

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/UDMR.jpg" align=left vspace=5>Puțini oameni au participat, joi, la manifestările organizate de Primăria municipiului Arad, în colaborare cu Prefectura și Consiliul Județean, cu prilejul Zilei Naționale a României. Alături de oficialitățile locale au fost veteranii de război sau urmașii acestora, însoțiți de nepoți, dar și marea majoritate a directorilor din instituțiile deconcentrate.

Momentele festive dedicate Zilei Naționale au început cu depuneri de coroane de flori la mormintele corifeilor Marii Uniri, de la Cimitirul „Eternitatea“, Vasile Goldiș și Ștefan Cicio Pop. Totodată a fost oficiat și un serviciu religios în memoria celor care au pus bazele Marii Uniri de la 1918. Manifestările au continuat în Parcul „Eminescu“, la Crucea Martirilor, unde de asemenea au fost depuse coroane de flori și rostite discursuri omagiale de oficialitățile locale.

Sărbătoarea nu a fost lipsită de incidente, deoarece reprezentanții UDMR Arad au depus coroane de flori care purtau panglică neagră și fără însemnele tricolorului, așa cum se obișnuiește în astfel de cazuri. În locul tricorolului, prezent pe absolut toate celelalte coroane, liderii UDMR au atașat o panglică neagră pe care scria „Cinste Eroilor - UDMR Arad“. Liderul local al filialei, deputatul Andras Kiraly, s-a bâlbâit când a fost întrebat despre modul în care au fost depuse coroanele. Deputatul a spus, doar, că este vorba despre o scăpare a celor care s-au ocupat de această acțiune.

Gestul liderilor maghiari a fost contestat de organizația locală a PSD. Potrivit celor afirmate de purtatorul de cuvânt al social-democraților arădeni, Alexandra Braica, gestul celor de la UDMR este un afront și o jignire față de sărbătoarea națională a României.

„Organizația județeană a PSD Arad protestează față de gestul UDMR de a depune la manifestările organizate în municipiul Arad în cinstea Zilei Naționale a României, coroane cu panglică neagră în locul tricolorului românesc. Considerăm aceasta un afront și o jignire față de sărbătoarea noastră națională, un sacrilegiu la adresa celor care au înfăptuit România Mare, o împietate față de sentimentele care le trăim cu toții în ziua care omagiază Marea Unire de la 1918“, a declarat Braica.


(339 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

UDMR Arad a îndoliat Ziua Națională a României | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5603289604187 seconds.