Marți, 15 Februarie 2005 - 08:57 AM Aleg.RO: PNL ii arata pisica lui Inimaroiu

Publicat de: Bogdana PAUN

ziua Norica Nicolai il acuza pe primarul Sectorului 4 ca blocheaza restituirea proprietatilor Restituirea proprietatilor confiscate abuziv de regimul comunist constituie o prioritate pentru primarii liberali ai Capitalei. Numai ca, in unele cazuri, situatia este mai complicata. Este vorba de edilul Sectorului 4, Adrian Inimaroiu care trebuie sa rezolve situatia terenului din zona Lacului Vacaresti si a altor proprietati confiscate de regimul comunist. Din cauza felului defectuos de a gestiona subiectul, Inimaroiu a lasat sa se inteleaga ca refuza sa retrocedeze proprietatile din sectorul pe care-l pastoreste si ca preia initiative anti-proprietari ale predecesorului sau pesedist, Vasile Mihalache. Astfel, senatorul liberal Norica Nicolai a declarat, conform A.M.Press, ca primarul liberal va trebui sa dea socoteala pentru faptele sale, in caz contrat riscand retragerea sprijinului politic. "Pozitia lui Adrian Inimaroiu nu face onoare partidului. Si va trebui sa-si revizuiasca pozitia, pentru ca vine in contradictie cu principiile liberale. Va trebui ca PNL sa ia o pozitie, daca vrem sa cerem votul electoratului peste patru ani in Sectorul 4. Vine o vreme cand trebuie sa iei masuri, pentru ca altfel exista riscul sa se intoarca electoratul impotriva ta. Dezamagirea se transforma in calvar, poate chiar in dezastru. Si nu vrem sa se intample acest lucru", a declarat senatorul Norica Nicolai. Din pacate, Adrian Inimaroiu nu a fost ieri de gasit pentru a obtine si punctul sau de vedere in acest caz.


Orban, alaturi de proprietari
Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, nu este la fel de transant atunci cand vine vorba de a-l arata cu degetul pe Inimaroiu. "Rezolvarea problemei proprietatii in Capitala tarii reprezinta prioritatea numarul 1 a activitatii mele si a partidului pe care-l reprezint. Orice proiect in Bucuresti trebuie sa plece numai din momentul retrocedarii proprietatilor catre proprietarii de drept. In ceea ce priveste cazul Vacaresti, mai putin vinovat este Adrian Inimaroiu cat este fosta administratie pesedista care a incheiat un contract de concesiune pentru zona respectiva cu o firma care nu a fost in stare sa ridice un gard de imprejmuire sau sa investeasca un cent in zona", ne-a precizat Orban. El spune ca a avut discutii numeroase cu proprietarii si ca i-a asigurat ca PNL s-a angajat sa onoreze promisiunile privind retrocedarile. "Ca liberali consideram ca proprietatea privata reprezinta institutia fundamentala la baza economiei capitaliste. De 15 ani sustinem retrocedarile proprietatilor confiscate abuziv de regimul comunist", a completat Ludovic Orban.


Chiliman: Matrapazlacurile costa statul roman
Primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman sustine si el ca proprietatile trebuie retrocedate catre proprietarii de drept. El ne-a explicat de ce dupa 15 ani proprietarii de drept inca se mai zbat pentru a-si redobandi ceea ce le apartine. "Trebuie retrocedat tot ce se mai poate retroceda, dupa jaful generalizat facut din '90 pana in prezent pentru a reduce dimensiunea si valoarea despagubirilor pe care, oricum, trebuie sa le plateasca statul roman si care, din cauza jafului, sunt foarte mari. S-a ajuns la aceasta valoare mare din cauza dispretului mare al guvernantilor de dupa '90 fata de fostii proprietari de drept, preferandu-se distribuirea proprietatilor acestora unor clientele politice sau vanzandu-se prin intermediul unor legi oneroase, Legea 12/1995, sau prin privatizari, sau prin improprietarire prin Legea 15/1991. Ca sa nu mai punem la socoteala matrapazlacurile care s-au facut cu terenuri prin intermediul Legii fondului funciar", ne-a declarat Andrei Chiliman.


Mitingul proprietarilor
De altfel, ieri in Capitala a avut loc si un miting organizat de Alianta Proprietarilor Legitimi din Romania (APLR) care a avut drept scop exprimarea nemultumirilor fata de "refuzul institutiilor statului roman de a restitui terenurile, imobilele, padurile, spatiile comerciale si locuintele confiscate de regimurile comuniste". Protestatarii au depus memorii la Guvern si la Ministerul Agriculturii unde au fost primiti de ministrul Gheorghe Flutur. "Ministrul ne-a anuntat ca se lucreaza la o noua lege a fondului funciar si a fost receptiv la doleantele noastre. Acestea vizeaza crearea unor institutii specializate care sa judece cazurile de restituire a proprietatilor si cererea noastra ca, printr-o ordonanta de urgenta, sa se blocheze toate tranzactiile, succesiunile si vanzarile care pot fi facute de catre primari pe baza unor legi viciate", ne-a precizat Gene Greb Bejan, membru fondator al APLR. Organizatia va picheta si maine Ministerul Justitiei unde va depune un alt memoriu, urmand ca joi sa sustina o conferinta de presa privind situatia reala a restituirilor.


(738 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la Bogdana PAUN


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

PNL ii arata pisica lui Inimaroiu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.76648807525635 seconds.