Vineri, 02 Decembrie 2005 - 05:40 AM Aleg.RO: Stiri pe scurt

Publicat de: Redactia Curentul

curentul

Nemultumire

De 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, nemultumirea principala a liberalilor a fost faptul ca nu au depus primii coroane de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol . Ordinea partidelor care au depus coroane la acest monument a fost stabilita de protocolul Administratiei Prezidentiale. Acesta a hotarat ca PSD sa fie primul partid care sa depuna coroane, urmat de PRM, PNL si PD. "Seful protocolului de la Cotroceni, domnul Pascu, ramas in aceasta functie de pe vremea lui Ion Iliescu si pastrat de Basescu, a hotarat aceasta ordine. Noi am protestat, aratand ca normal trebuia sa inceapa cu partidele de la guvernare", a declarat nemultumit presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, citat de AM Press.

Participare

Dupa ce a absentat multi ani de la sarbatoarea nationala a Romaniei, conducerea UDMR Covasna a participat la manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei. La ceremonia de la Sfantu Gheorghe au venit prefectul Gyorgy Ervin, primarul Albert Almos, senatorul Puskas Balint si presedintele CJ Covasna, Demeter Janos. Prefectul a spus ca toate minoritatile nationale vor ca proiectul statutului minoritatilor sa fie adoptat in parlament si a asigurat ca "vom face cu totii parte din acelasi spatiu european".

Doliu

Ziua Romaniei a fost insemnata de UDMR de panglici funerare. Organizatia UDMR Arad a depus ieri la monumentul Crucea Martirilor, amplasat in parcul central al orasului, o coroana care, in loc de tricolor, avea atasata o panglica neagra. Pe aceasta panglica mortuala erau inscriptionate cuvintele "Cinste Eroilor!". Chiar daca nici o oficialitate locala nu a comentat acest gest, PSD a sanctionat imediat UDMR printr-un comunicat de presa in care isi arata indignarea.

Conflict

Primarul municipiului Timisoara a ramas fara suportul consilierilor locali ai Alintei, care profita de orice ocazie pentru a-l ataca. La ultimul plen, primarul a parasit sala, principalul motiv fiind scandalul creat pe seama modalitatii de organizare a concursului pentru managerii regiilor locale. "Daca are cineva ceva cu mine personal, sa imi spuna, sa rezolvam problema", a spus Ciuhandu inainte de a pleca din tara. Primarul a precizat si ca, din cauza abtinerii majoritatii consilierilor, incetineste aprobarea proiectelor.

Invitati

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita de Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor, si Teodor Melescanu, vicepresedintele Senatului, la Ambasada Romaniei din Slovacia. La Bratislava are loc, in zilele de joi si vineri, reuniunea sefilor de parlamente din Europa Centrala. Reprezentantii tarii noastre au fost invitati pentru prima oara la acest eveniment, care se afla la a cincea editie. Nastase va prezenta astazi un raport cu privire la progresele inregistrate de Romania in procesul de aderare la Uniunea Europeana.

Discurs

Deputatul liberal Relu Fenechiu se afla intre 29 noiembrie si 2 decembrie la Paris, pentru a participa la lucrarile Comisiei pentru cultura, stiinta si educatie din cadrul Adunarii Parlamentare a Comisiei Europene (APCE), in calitate de membru al acestui organism. La aceasta reuniune, Relu Fenechiu va prezenta o informare in legatura cu folosirea limbii materne in procesul educational din Romania. "Intr-o societate pluralista si democratica trebuie sa fie respectata identitatea etnica, lingvistica si religioasa a fiecarei persoane apartinand minoritatilor nationale si sa creeze conditii corespunzatoare care sa le permita sa-si exprime, sa pastreze si sa dezvolte aceasta identitate", a declarat deputatul PNL, citat de AM Press.

Atentionare

Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, a atras atentia partidelor din Alianta ca risca sa fie devansate de opozitie in cazul in care PNL si PD vor merge la viitoarele alegeri pe liste separate si a indemnat Alianta sa se hotarasca asupra colaborarii pe termen lung. "In politica, a nega anumite actiuni sau a te declara impotriva mi se par grave erori. Daca proiectul de fuziune dintre PNL si PD este unul care multumeste, atunci acest lucru se poate infaptui. Cred ca trebuie sa vedem ce este mai convenabil: prelungirea Aliantei dupa 2008, fuziunea sau candidatura pe liste separate", a explicat Hasotti.


(364 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Redactia Curentul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Stiri pe scurt | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56159114837646 seconds.