Vineri, 02 Decembrie 2005 - 05:40 AM Aleg.RO: UDMR, încrezător în votul deputaților pe marginea statutului minorităților

Publicat de: Marius NEGULESCU

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/UDMR.jpg" align=left vspace=5>Senatorul UDMR, Frunda Gyorgy, crede că proiectul legii privind statutul minoritatilor nationale va intruni votul majoritatii pentru a fi trecut prin Camera Deputatilor, inclusiv pe marginea prevederilor referitoare la autonomia culturala. Parlamentarul Uniunii sustine că au fost efectuate amendarile recomandate de către Comisia de la Venetia, insa nici o corectura În domeniul autonomiei culturale, care, apreciaza el, nu ar fi fost vizat de observatiile comisiei. "S-au clarificat si s-au luat in consideratie observatiile Comisiei de la Venetia Ele nu sunt si nu vizeaza autonomia culturala", a spus senatorul.

Potrivit lui Frunda, observatiile respective se refera numai la curatirea juridica a proiectului, in sensul adoptarii notiunii de minoritate nationala, in locul celor folosite de minoritati nationale, comunitati nationale sau comunitatea minoritatilor nationale.

Frunda a respins aprecierile reprezentantilor Consiliului National Secuiesc(CNS), potrivit carora adoptarea legii minoritatilor ar fi o piedica in calea obtinerii autonomiei teritoriale, combatand totodata, principiul autonomiei teritoriale pe criterii etnice, dorit de CNS.

"Trebuie redesenata harta administrativa a Romaniei, trebuie niste unitati administrative mai mari decat cele actuale, sa nu mai fie deosebire intre unitatile administrative si regiunile economice", a subliniat reprezentantul UDMR. Frunda sutine ca noile noile unitati administrative ar trebui sa aiba intre 800000 si 1000000 de locuitori.


(357 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Marius NEGULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

UDMR, încrezător în votul deputaților pe marginea statutului minorităților | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60532116889954 seconds.