Joi, 01 Decembrie 2005 - 12:27 PM Aleg.RO: Locuitorii din Negresti, condamnati la inghet

Publicat de: Redactia Curentul

curentul

De cativa ani buni incoace, localitatea vasluiana Negresti pare ca este locul unde nu se intampla nimic . Nimic bun, fiindca la capitolul saracie lucrurile stau chiar foarte bine in acest oras. Pe langa lipsa locurilor de munca si datoriile impovaratoare pe care orasul le are, locuitorii din Negresti mai au acum o problema: lipsa caldurii din case.

Cetatenii sunt condamnati, practic, la frig. De mai bine de 10 ani de zile, sistemul centralizat de termoficare a fost distrus, iar solutii pentru redresarea lui nu s-au gasit. Cei mai norocosi, care isi pot permite achizitionarea lemnelor pentru foc, se incalzesc la sobe, dar nici macar de acest "privilegiu" nu se pot bucura toti negrestenii. De exemplu, cele aproape 140 de familii care locuiesc in blocurile ANL din Negresti nu beneficiaza, asa cum ar fi normal, de caldura in sistem centralizat. Primaria nu are bani pentru achizitionarea combustibilului lichid usor. Nu le da insa voie chiriasilor nici sa-si monteze centrale proprii, pe lemne sau macar sobe. Primarul orasului Negresti ii ameninta pe locatari ca ar putea chiar sa-i evacueze din apartamente daca nu-si platesc datoriile catre primarie. "Sunt bani pe care trebuie sa-i recuperam de la oamenii care nu au inteles ca trebuie sa plateasca pentru anumite servicii", a declarat, depasit de situatie, Ioan Cozma. Lucrurile nu stau mai bine nici in ceea ce priveste caldura din scoli. Aici, centralele pe baza de lemne fac cu greu fata si, asa, sute de elevi ingheata in clase.

Situatia orasului Negresti, sufocat de datorii, pare fara iesire. Asta nu-l impiedica pe primar sa gaseasca lunar bani pentru plata autoturismului Ford Mondeo, achizitionat in leasing la primarie. Ioan Cozma a declarat ca pentru masina este dispus sa aduca si bani de acasa. Este convins ca, indiferent de situatie, obrazul subtire se tine cu cheltuiala, iar in urma cu cateva luni declara, sfidand populatia plina de nevoi, ca si-a luat masina scumpa fiindca "este prea sarac ca sa-si cumpere lucruri ieftine".


(323 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Redactia Curentul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Locuitorii din Negresti, condamnati la inghet | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68779897689819 seconds.