Marți, 11 Ianuarie 2005 - 09:54 AM Aleg.RO: Valeriu Stoica ar putea candida la presedintia PNL

Publicat de: e.fogarasi

ziua Liberalul Valeriu Stoica ar putea sa candideze, din nou, la sefia PNL, la Congresul din februarie. El a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, contextul in care ar putea lua aceasta decizie. "Sunt trei variante posibile pentru ca proiectul meu de unificare a PNL-PD intr-un partid puternic popular sa fie sustinut si promovat. Prima ar fi sa organizez o echipa de sustinere a platformei acestui proiect, iar eu sa raman in afara ei, a doua ar fi sa ma implic, sa fac parte din echipa fara a candida la functia de presedinte al partidului. In fine, a treia varianta presupune si candidatura mea pentru sefia PNL", a declarat fostul presedinte al PNL, Valeriu Stoica. El a subliniat ca ultima formula va fi posibila doar in functie de evolutia evenimentelor pana la Congres. Stoica a subliniat ca o eventuala decizie de a candida nu vine in contradictie cu nici una din declaratiile sale anterioare. "Am afirmat ca nu voi intra in cursa pentru un post parlamentar si nu am facut-o. Apoi am afirmat ca nu ma intereseaza nici o functie executiva si asa a fost. In ceea ce priveste viitorul politic am sustinut ca ma voi implica activ in viata PNL. Ceea ce ma intereseaza nu sunt oamenii, ci proiectele", a precizat Valeriu Stoica. Viziunea sa vizeaza crearea unui pol politic de centru dreapta din care nu ar trebui sa lipseasca, de exemplu, Gheorghe Ciuhandu, presedinte al PNTCD.

Intrebat daca a discutat proiectul cu liderii PNL si PD, Valeriu Stoica a mentionat ca intalniri pe aceasta tema cu Theodor Stolojan si cu Calin Popescu Tariceanu au existat. "Ma bucur ca liderii PNL si PD agreeaza subiectul fuziunii. Nu ma tem daca ideile mele starnesc adversitate", a mai spus Stoica. In ceea ce priveste declaratiile colegului sau de partid, Dinu Patriciu, care propune fuziunea de pe alte pozitii, fostul presedinte liberal a mai spus ca, pentru el, Dinu Patriciu este "o enigma, pentru ca de multe ori a actionat impotriva interesului sau personal".

"Nu am inteles, de exemplu, de ce a militat pentru alianta PNL-PSD, dupa primul tur al alegerilor, in conditiile in care se vede acum ca aceasta este impotriva intereselor sale. Daca anticipezi prost, poate fi contra intereselor tale", a explicat Stoica. Referitor la viziunea lui Patriciu privind unificarea PNL-PD, care pledeaza pentru fuziunea prin absorbtie, Stoica a mai spus: "Daca aroganta va sta la baza discutiilor privind fuziunea, esecul este garantat. Acest lucru ar insemna lipsa de abilitate si dovada de neintelegere a negocierilor", a conchis Valeriu Stoica.


Bogdana PAUN


(938 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la e.fogarasi


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Valeriu Stoica ar putea candida la presedintia PNL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53525114059448 seconds.