Joi, 03 Noiembrie 2005 - 08:15 AM Aleg.RO: Alo! Ați greșit numărul!

Publicat de: Octavian Andronic

AMOS News Nu cred că s-a născut, încă, procurorul general care, cu Constituția într-o mână și cu dreptatea în alta, dă cu barda și-n Dumnezeu în numele principiilor și al scopului pentru care a fost pus în scaunul în care îl ocupă. Cu atât mai puțin îmi pare a fi dl Botoș cel care-și asumă decizia - oricum riscantă - a reținerii unui personaj de calibrul lui Dinu Patriciu, mai ales în conjunctura în care partidul său este la putere, fără să aibe o binecuvântare de undeva de mai sus.

Toată tevatura legată de telefonul dat de premierul Tăriceanu tocmai din Suedia pentru a se interesa, prin ricoșeu, de soarta prietenului și asociatului său mi se pare fără noimă. Tăriceanu n-a făcut, până la proba contrarie, altceva decât să ceară relații în legătură cu o situație care putea afecta inclusiv siguranța națională.

Patriciu este șeful unui conglomerat care nu are doar câteva mii de salariați, dar contribuie cu sume importante la taxele către stat. Ieșirea sa bruscă din dispozitiv putea genera seisme interne și externe, așa cum a și făcut-o, de fapt.

Or, premierul are atâta minte încât să nu-i fi adresat procurorului general altceva decât o solicitare informativă. Pe care acesta era dator să i-o dea. Că el ar fi putut să înțeleagă altceva din aceste apel e o simplă speculație.

Problema e alta. Faptul că premierul nu a fost informat în prealabil de această manevră dovedește ori că Parchetul avea motive întemeiate, ce decurgeau din anchetă, să n-o facă, ori că nivelul superior fusese informat deja.

Căci mi-este la fel de greu să cred că Ilie Botoș nu l-a anunțat (sau consultat ?) pe președintele Băsescu, șeful CSAT-ului, în legătură cu o intenție asupra căreia poziția președintelui era deja cunoscută.

El se referise anterior la faptul că just iția trebuie să-și facă datoria, indiferent despre cine este vorba, inclusiv în cazul unor membri marcanți ai actualei puteri, normalizându-l chiar pe Dinu Patriciu.

Lucrătura este limpede. Din ea nu lipsea decât 'denunțul' Elenei Udrea, referitor la telefonul premierului pentru ca acesta să preia o culpă, cel puțin formală, care să-l readucă în poziția de 'datornic' al președintelui, ca pedeapsă pentru puseele de independență manifestate în ultima vreme.


(524 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Octavian Andronic


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Alo! Ați greșit numărul! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62880086898804 seconds.