Marți, 01 Noiembrie 2005 - 09:01 AM Aleg.RO: Secretomania Aliantei

Publicat de: O.B.

ziua Sedinta conducerii Aliantei de ieri dimineata s-a axat exclusiv pe modul in care poate fi majorat bugetul Educatiei, insa liderii DA nu au putut sa comunice, la sfarsit, o concluzie unanim impartasita. Potrivit purtatorului de cuvant al PNL-PD, Eugen Nicolaescu, repezentantii Aliantei au gasit doua solutii pentru suplimentarea bugetului Educatiei pe anul 2006, insa, a adaugat el, solutiile nu vor fi facute publice decat dupa aprobarea lor in Consiliul National de Conducere (CNC) al Coalitiei (care a avut loc ieri seara - n. red.) Conform lui Nicolaescu, au fost discutate mai multe variante de lucru, fiind analizate modalitatile prin care bugetul Educatiei poate fi majorat.

El a spus ca, dupa doua ore de discutii, s-a ajuns la doua solutii prin care bugetul Educatiei pentru anul 2006 poate fi "satisfacator". Nicolaescu a mentionat ca, daca solutiile vor fi acceptate de Coalitie, parlamentarii Puterii vor fi mandati sa sustina aceste modificari in Comisiile parlamentare de buget, care vor incepe marti dezbaterea bugetului de stat pe anul 2006.

Purtatorul de cuvant al Aliantei a refuzat sa precizeze la ce solutii s-a ajuns si nici suma la care acestea se refera, precizand ca acestea vor fi facute publice numai dupa ce vor fi aprobate de Coalitie si de premierul Tariceanu.

Potrivit unor surse din Alianta, singurele posibilitati de majorare a sumelor alocate Educatiei raman cele provenite din reducerea bugetelor celor doua Camere si ale serviciilor secrete, la care se adauga fondul de rezerva aflat la dispozitia primului-ministru.


(641 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la O.B.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Secretomania Aliantei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.