Luni, 31 Octombrie 2005 - 08:05 AM Aleg.RO: Rechini și rechinași ai corupției

Publicat de: Octavian Andronic

AMOS News Nici n-a apucat bine să fixeze pe hartă locul unde-și va începe mandatul de ambasador că milionarul domn Taubman își și manifestă îngrijorarea față de corupția din România. Și o face cu atâta aplomb încât ești tentat să crezi că față de rechinii de pe la București, așii în inginerii financiare sau în mânuirea de fonduri electorale de prin America sunt niște bieți peștișori.

Tot despre corupția din România vorbesc, la orice oră i-ai scula din somn și oficialii europeni. Corupția a devenit un brand care ni se aplică în orice situație, fie că e vorba de politică, fie că e vorba de fotbal sau de literatură.

Este un reflex. Un reflex pe care l-am creat noi înșine, exacerbând sentimentul firesc de nemulțumire față de proasta funcționare a mecanismelor sociale. Sub umbrela corupției s-au adunat și infracțiunile de tot felul, și mitocănia, și afacerile eșuate.

Tratate în vrac, toate aceste chestiuni amplifică uneori artificial, coeficientul rea l de corupție existent în țară, afectându-ne credibilitatea și eforturile de ieșire din acest impas.

Corupția există, desigur, și ea se manifestă în special acolo unde relația dintre stat și cetățean nu este clar reglementată, iar de acest lucru se fac vinovate toate guvernările și 'puterile' care s-au perindat până acum.

Corupția nu este apanajul unui partid politic, ci al oamenilor din toate partidele care nu înțeleg să-și respecte mandatele și îndatoririle. Și care tergiversează, cu rea intenție, aplicarea oricăror măsuri de corecție.

Există, desigur, pești mari, dar nici aceștia nu aparțin unei singure specii ideologice. Pe lângă rechinii care își digeră acum comisioanele și șpăgile în opoziție roiesc o puzderie de rechinași actuali care mușcă cu poftă din orice pradă le iese în cale. În spatele retoricii anticorupție se simte pulsând cu vigoare noua generație de corupți.


(937 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Octavian Andronic


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Rechini și rechinași ai corupției | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61995482444763 seconds.