Sâmbătă, 29 Octombrie 2005 - 07:41 AM Aleg.RO: Împăratul Traian dă sfaturi kaizerilor europeni

Publicat de: Octavian Andronic

AMOS News Președintele Băsescu n-a mai așteptat ca îndemnul adresat supușilor săi, de a-și face loc cu cotele în Europa penetrând-o cu aroganță, să-și facă efectul, dând chiar domnia sa un exemplu la recentul summit de la Londra. Deși plasat pe strapontina candidaților, n-a avut nici o ezitare - de natură comportamentală sau lingvistică - de a da sfaturi viitorilor colegi. Simțindu-le neliniștea provocată de terorism și de creșterea galopantă a prețului petrolului, a venit cu soluțiile.

Prima: procedați ca mine, și constituiți o comunitate a serviciilor secrete. Nu vă mai lăsați manipulați, ci adunați-i la un loc și puneți șaua pe ei - a explicat în engleza sa de navigator președintele.

Pe lângă aroganță, președintele nostru are și tupeu, pentru că recomandarea sa n-a fost încă pusă în practică la București din cauza opoziției manifestate chiar de către unii membri ai Coaliției.

În plus, președintele nostru confundă serviciile noastre, nou- născute, fără tradiții, cu cele engleze, franceze sau germane, care au un tip de activitate bine specificat în Constituție și care nu prea pot fi manipulate după cum îi vine pe chelie unui președinte sau premier.

A doua prețioasă recomandare, cu care aproape că i-a dat gata pe europeni a fost aceea de a contracara creșterea necontrolată a prețului petrolului prin construirea sau repunerea în funcțiune a centralelor atomoelectrice. Cum facem noi - a zis președintele. Lucrăm la Grupul 2 de la Cernavodă și îl avem în proiect și pe al treilea.

Și aici, însă, arogantul nostru președinte se dovedește nițel rupt de realitățile europene. Centralele atomice au fost închise sau au fost sistate la construcție din cauza protestelor intense ale ecologiștilor - o specie care în România se regăsește doar în titulatura unor partide dar care pe aiurea se află chiar la guvernare.

A veni cu o asemenea idee e ca și cum ai fluiera în biserică și dacă vreunul dintre colegii săi viitori dorește sincer să nu mai fie ales, n-are decât să lanseze ideea dlui Băsescu.

În rest, toate bune: ne-am făcut intrarea, înainte de 1 ianuarie 2007, cu aroganța de rigoare.


(874 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Octavian Andronic


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Împăratul Traian dă sfaturi kaizerilor europeni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.49598717689514 seconds.