Sâmbătă, 29 Octombrie 2005 - 06:12 AM Aleg.RO: Eugen Nicolaescu, purtator de cuvant al PNL: Coalitia de guvernamant va decide procedura pentru Legea minoritatilor

Publicat de: A.M.

gardianul Decizia privind adoptarea procedurii in cazul Legii privind statutul minoritatilor nationale va fi luata in comun de cele patru partide ale coalitiei guvernamentale, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa la Cluj, purtatorul de cuvant al Aliantei D.A., Eugen Nicolaescu, informeaza Mediafax. "Proiectul de Lege privind statutul minoritatilor nationale, aflat la Camera Deputatilor, va avea forma legislativa pe care o va dori coalitia. Nici un partid nu va putea singur sa decida. Este corect ca la nivelul coalitiei sa se ia o decizie despre cum se va adopta procedura legislativa in Camera", a afirmat Nicolaescu. El a spus ca, la ora actuala, procedura pentru care s-a optat este cea normala, adoptata in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, dar daca la nivelul coalitiei va fi luata alta decizie, de accelerare a procedurii, aceasta va fi comunicata Biroului Permanent.


Procedura de urgenta?

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat, joi, ca Legea privind statutul minoritatilor nationale va fi dezbatuta in Camera Deputatilor in procedura de urgenta, desi cu o zi in urma Biroul Permanent al Camerei respinsese solicitarea Guvernului in acest sens, urmare a retragerii reprezentantilor PC din conducerea Camerei. Boc a spus ca Legea privind statutul minoritatilor nationale va fi dezbatuta in Camera Deputatilor in procedura de urgenta, intrucat este vorba despre o lege ceruta de Comisia Europeana prin Raportul de tara.


Scurt istoric

Proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale a fost respins, luni, de Senat, dupa ce senatorii UDMR au parasit sala, nemultumiti de faptul ca din textul legii a fost eliminat capitolul privind autonomia culturala.


(755 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la A.M.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Eugen Nicolaescu, purtator de cuvant al PNL: Coalitia de guvernamant va decide procedura pentru Legea minoritatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.