Vineri, 28 Octombrie 2005 - 04:27 AM Aleg.RO: Voiculescu așteaptă scuzele lui Băsescu

Publicat de: ---

azi Conducerea Partidului Conservator i-a cerut, ieri, socoteală șefului statului pentru faptul că prin afirmațiile pe care le-a făcut în urmă cu zece luni a dat posibilitatea lipirii etichetei de "soluție imorală" PUR-ului. Președintele PC, Dan Voiculescu, a declarat că, în discuțiile pe care le-a avut între patru ochi cu Băsescu, acesta s-a scuzat, susținând că, atunci când a folosit sintagma "soluție imorală", nu s-a referit la PUR, ci la soluția formării guvernului după alegeri, adică Alianța D.A. a luat la guvernare un partid cu care a avut campanie electorală total diferită. "Aceste explicații mi le-a dat Băsescu doar mie, nu și public, așa cum i-am tot solicitat în ultimele luni. Dacă nu va face public aceste clarificări, înseamnă că Băsescu nu este bărbat politic!
Un bărbat politic trebuie să aibă tăria și curajul să exprime opiniei publice ceea ce mi-a spus mie", a subliniat Voiculescu.

Vot condiționat pentru statutul minorităților
PC va vota Statutul minorităților doar în anumite condiții. "Vom vota acest Statut numai în condiția în care, mai înainte sau odată cu Statutul, va fi sprijinit prin vot, adoptat, acel proiect legislativ care vizează drepturile românilor din Transilvania, pentru care ne vom bate, fără nici un dubiu, și nu-l vom negocia", a afirmat, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PC, deputatul Bogdan Ciucă.
Potrivit lui Ciucă, indiferent de jocurile și de presiunile politice care vor exista, PC are anumite subiecte pentru care nu negociază, unul dintre acestea fiind cel care vizează minoritatea română din Transilvania, care, în opinia conservatorilor, trebuie să fie reprezentată în structurile adminstrației publice locale.
El a respins acuzațiile de "trădare" formulate la adresa partidului, menționând că este pentru a treia oară, în ultimul timp, când conservatorii sunt astfel catalogați.
Ultimul episod de acest gen s-a consumat după ședința de miercuri a Biroului Permanent al Camerei Deputaților, a menționat el (referindu-se la declarația deputatului UDMR Kelemen Hunor, potrivit căreia reprezentanții PC au părăsit sala în timpul discuțiilor din BP).
Potrivit purtătorului de cuvânt al PC, conservatorii au fost acuzați că au "trădat" referitor la un subiect despre care nici nu știau că va intra pe ordinea de zi a ședinței conducerii Camerei.
El a susținut totodată că, în cadrul coaliției, nu a fost pus niciodată în discuție un subiect care să vizeze adoptarea în procedură de urgență a proiectului Statutului minorităților. "Nu poți să ceri ceva unui om până nu-l pui în gardă și până nu-l atenționezi", a comentat el.
Bogdan Ciucă a mai spus că, ieri dimineață, a avut loc o întâlnire la care au participat liderii partidelor din coaliție - Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Marko Bela, Adriean Videanu - la care s-a convenit că se va solicita Guvernului să studieze dacă legea privind Statutul minorităților se încadrează în categoria celor care pot beneficia de procedură de urgență.
Ciucă a mai comentat că, în mod clar, guvernul Tăriceanu nu va cădea din cauza Partidului Conservator, care a militat pentru stabilitate din momentul în care a acceptat să intre la guvernare.

Curtea de Conturi ar putea fi dată în judecată
Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator a mai declarat că formațiunea pe care o reprezintă analizează posibilitatea de a da în judecată Curtea de Conturi a României, pentru "afectarea gravă a imaginii partidului".
Ciucă a explicat că procesele verbale întocmite de Curtea de Conturi, referitoare la donațiile primite de Partidul Umanist Român (actualul PC) în campania electorală din 2004 au fost contestate de Curtea de Apel București, fapt ce a dat câștig de cauză conservatorilor. "Curtea de Apel, analizând întregul material probator, administrat în cauză și în baza normelor legale aplicate, constată că sesizarea Curții de Conturi este neîntemeiată, urmând a fi respinsă", a citat purtătorul de cuvânt una dintre hotărârile Curții de Apel. Învinuirile care au fost aduse formațiunii din partea Curții de Conturi au făcut referire la depășirea sumei prevăzute de lege pentru sponsorizări și la faptul că societățile care le-au sponsorizat aveau datorii la stat. În acest sens, președintele conservator, Dan Voiculescu, a precizat că s-a dovedit că nici una dintre firmele care au sponsorizat PUR, în afară de Antiseptica SRL, despre care nu știe nimic, nu aveau datorii către bugetul de stat, fapt pentru care, potrivit și hotărârii Curții de Apel, incriminările sunt neadevărate.


(534 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Voiculescu așteaptă scuzele lui Băsescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59469199180603 seconds.