Joi, 27 Octombrie 2005 - 04:24 AM Aleg.RO: Iliescu nu cade în plasa zvonurilor

Publicat de: ---

azi Senatorul Ion Iliescu a infirmat, ieri, informațiile apărute în presă despre demisia sa din PSD și a apreciat că această "stare de agitație" s-a creat ca urmare a declarațiilor făcute de lideri ai partidului, după ședința Biroului Permanent Național de săptămâna trecută, și care conțineau aprecieri la adresa sa, la care nu a reacționat. "Bănuiesc că s-a creat această stare de agitație după declarații pe care le-au făcut unii lideri ai PSD lunea trecută, după Biroul Permanent, inclusiv cu aprecieri la adresa mea și probabil că oamenii așteptau niște replici. Și eu m-am încăpățânat să nu dau re-plici la așa ceva și voi căuta să am alte căi de comunicare directă cu liderii PSD", a spus Iliescu. El a adăugat că nu are nimic de comunicat public, iar informația care s-a prezentat este falsă, "o fabulație a unei minți iscoditoare, care vrea să creeze știri care să tulbure liniștea publică", anume că și-ar da demisia din PSD.
"De unde știe ce gândesc eu? Ce am eu de gând? ... Să mă lase pe mine să gândesc cum, când și în ce fel am de comunicat ceva", a spus Iliescu.
La insistențele jurnaliștilor, care au dorit să afle dacă, în acest moment, nu ia deloc în calcul varianta demisiei, fostul președinte a spus: "Da' de unde, cui îi trece prin cap așa ceva?".
Întrebat despre eventuala scrisoare despre care s-a vehiculat că ar intenționa să o adreseze conducerii PSD, Iliescu a repetat că nu are nimic de comunicat public.
Solicitat să precizeze dacă, în opinia sa, ar fi cineva interesat să întrețină o stare de tensiune în PSD, Iliescu a apreciat că asta se întâmplă "fără îndoială", "și din afara, și din interiorul PSD".
Chestionat dacă a fost întrebat de Mircea Geoană și Adrian Năstase despre zvonurile din presă, Iliescu a afirmat că aceștia sunt "oameni serioși" și nu iau în seamă informații false, când știu că pot să aibă cu el comunicare directă. "Eu am văzut că au reacționat așa cum trebuie și nu au luat în seamă toate aceste divagații, diversiuni de presă", a continuat el.
Referitor la dialogul cu liderii PSD, Iliescu a arătat că discută tot timpul, Mircea Geoană este și el senator, în sala de plen stă în bancă alături de el, iar lunea au loc ședințe ale grupului parlamentar, al cărui lider este.

O comunicare mai bună ar ajuta conducerea PSD
Președintele executiv al PSD, Adrian Năstase, a declarat, ieri, că este necesară întărirea coeziunii și comunicării la nivelul conducerii partidului, ținând cont de "sensibilitățile" actualului președinte al PSD, Mircea Geoană, cât și ale "președintelui fondator" Ion Iliescu.
Năstase a infirmat informațiile conform cărora ar fi avut o întâlnire cu Ion Iliescu ieri dimineață. "Nu am discutat și nu am încercat să-l conving de un lucru sau altul", a afirmat Năstase, precizând că nu a avut nici vreo convorbire telefonică cu acesta. Întrebat când a vorbit ultima dată cu Iliescu, Năstase a evitat să precizeze spunând că a discutat și va discuta și în continuare cu acesta. "Eu sunt convins că vom reuși să găsim căi mai bune de dialog, nu neapărat prin intermediul presei și cred că trebuie să întărim coeziunea echipei de conducere a partidului, mai ales pentru perioada următoare", a adăugat președintele executiv al PSD.
Referindu-se la eventualitatea unei întâlniri cu Ion Iliescu, Năstase a răspuns: "Discutăm, nu trebuie neapărat să ne planificăm întâlniri". Întrebat cine a greșit, Geoană când a vorbit de sancțiuni sau Iliescu amenințând cu o declarație dură la adresa conducerii partidului, Adrian Năstase a apreciat că nu este vorba despre "greșeli".
"Până la urmă, este vorba despre niște susceptibilități, niște sensibilități, care trebuie luate în calcul și în ceea ce-l privește pe domnul Iliescu - pentru că președintelui fondator al partidului trebuie să-i accepți libertatea de a se exprima în legătură cu unele lucruri, mai ales în urma deciziilor de la congres. Pe de altă parte, trebuie să înțelegem și sensibilitățile lui Mircea Geoană, ales ca președinte al partidului și care încearcă nu doar pe o legitimitate dată de vot, dar și prin elementele de autoritate să își construiască această statură de președinte al partidului", a adăugat Năstase, apreciind că este vorba despre un "proces de adaptare firească după congres".
Întrebat dacă Geoană are statură de președinte, Năstase a spus că el nu vorbește despre statură, ci despre "ceea ce trebuie să însemne autoritatea asupra unor oameni care au avut și ei această statură în perioadele anterioare".
În legătură cu faptul că el ar media o întâlnire între Iliescu și Geoană, Năstase a spus că nu crede că lucrurile trebuie luate în felul acesta, nefiind vorba despre încercări de mediere. "Singurul care face în țara asta medieri serioase este Traian Băsescu. Restul, ceilalți, încercăm să comunicăm mai bine", a adăugat Năstase.
Președintele executiv al PSD a mai declarat că dorința sa, ca fost președinte al partidului și actual președinte executiv al PSD, este ca la nivelul conducerii partidului să fie asigurată "coerența", pentru a da colegilor din partid și alegătorilor PSD "sentimentul de unitate și de solidaritate". "De asta, eu cred că trebuie îmbunătățită această comunicare", a adăugat Năstase.
La insistențele jurnaliștilor cu privire la "medierea" între Iliescu și Geoană, Adrian Năstase a spus: "Nu, nu este vorba de mediere. Nu este cazul și nici nu-mi permit să fac așa ceva. Cred, însă, că o comunicare mai bună, un dialog la nivelul conducerii partidului ne va ajuta pe toți".


(574 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Iliescu nu cade în plasa zvonurilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57682013511658 seconds.