Joi, 27 Octombrie 2005 - 04:21 AM Aleg.RO: UDMR simte gustul tradarii

Publicat de: Ada Mesesan, L.C., R

Cotidianul Pacea dintre PC si UDMR a tinut o zi. Ieri, Voiculescu si-a scos reprezentantii in conducerea Camerei din sedinta in care se discuta introducerea Statutului minoritatilor pe ordinea de zi, in procedura de urgenta. Reprezentantii PC in Comitetul Ordinii de Zi si in Biroul Permanent al Camerei au parasit intempestiv sala de sedinte, exact in momentul in care urma sa fie abordata problema Statutului minoritatilor nationale. Ca rezultat, solicitarea guvernului ca aceasta sa fie discutata in procedura de urgenta a cazut la vot. In loc sa treaca in citeva saptamini, proiectul are sanse sa ajunga la plen abia prin februarie-martie anul viitor. Este a doua oara cind conservatorii au defectat, dupa ce luni Statutul minoritatilor fusese respins in Senat, tot cu ajutorul lor.

Scosi din sedinta cu telefonul

Surse participante la sedinta ne-au declarat ca reprezentantii PC au fost scosi din sedinta in urma unui telefon dat de presedintele Dan Voiculescu. „M-a chemat dl presedinte Voiculescu la cabinetul sau”, a recunoscut viceliderul grupului parlamentar conservator Andrian Mihei. Acesta sustine ca nu a avut curajul sa-i spuna presedintelui sau ca urmeaza un vot decisiv in COZ. Daniela Popa a mentionat ca PC a fost anuntat abia in ultimul moment de faptul ca se va cere procedura de urgenta. Ea a dat de inteles ca PC doreste mai intii votarea proiectului sau privind romanii din Harghita si Covasna. Conservatorii au mai spus ca si liberalul Dan Radu Rusanu a lipsit, ceea ce a contribuit la respingerea propunerii in Biroul Permanent. Numai ca la votul decisiv, care a fost cel din COZ, conservatorii au fost responsabili de respingerea propunerii.

UDMR, tradat a doua oara

„Cine tradeaza o data tradeaza si a doua oara”, a declarat nervos deputatul UDMR, Kelemen Hunor. Proiectul va intra in dezbaterea plenului in 45 de zile. „In ultimele 10 luni, PC a fost o problema permanenta”. Liderul UDMR, Marko Bela, a fost mai conciliant. „Am avut rabdare 15 ani, acum mai putem astepta citeva luni”, a declarat el. Marko a admis ca luni, la medierea Coalitiei, nu s-a abordat subiectul procedurii de urgenta. „Eu am sperat ca membrii Coalitiei sa se inteleaga, fara sa fie nevoie sa stabilim un termen pentru adoptarea acestei legi”, a comentat el. •

Scheele, dezamagit de senatori

Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a comentat ieri, cu amaraciune, modul in care s-a dezbatut in Senat legea minoritatilor: „Unele comentarii facute in Senat au fost oribile. Din fericire, Senatul nu este Camera decisiva pentru o lege organica si sper ca dezbaterea din Camera Deputatilor pe aceasta lege sa fie mai serena si sa se ajunga la un consens. Legea minoritatilor este o chestiune importanta si trebuie dezbatuta si finalizata intr-un climat de serenitate”. (Valentina Pop)


(507 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Ada Mesesan, L.C., R


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

UDMR simte gustul tradarii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55930304527283 seconds.