Marți, 25 Octombrie 2005 - 10:00 PM Aleg.RO: Desi tot ameninta cu demisia, Ion Iliescu nu intentioneaza sa plece din PSD

Publicat de: Teodora Georgescu

gardianul Fostul presedinte al PSD, Ion Iliescu, nu are de gand sa plece din partidul pe care l-a infiintat, dupa cum afirma surse din partid. Asta in ciuda intensificarii in ultimul timp a zvonurilor pe aceasta tema, zvonuri alimentate si de criticile pe care Ion Iliescu nu se sfieste sa le aduca actualei conduceri a partidului, atunci cand are ocazia.

Mircea Geoana si Adrian Nastase se vor intalni astazi cu Ion Iliescu pentru a discuta despre nemultumirile acestuia.

Mircea Geoana, Adrian Nastase si Ion Iliescu se intalnesc in cursul zilei de astazi pentru a discuta pe marginea criticilor pe care fostul presedinte social- democrat le are de adus actualei conduceri a PSD, dupa cum ne-au declarat surse din partid. In cadrul intalnirii, Nastase si Geoana vor sa afle direct de la Ion Iliescu ce are acesta sa le reproseze, dar sa se lamureasca si cu privire la intentia lui Ion Iliescu de a demisiona din partidul pe care l-a creat. Aceleasi surse ne-au declarat faptul ca Ion Iliescu nu doreste o ruptura de PSD, in ciuda criticilor virulente pe care fostul lider al partidului le formuleaza.

Actualii lideri ai partidului, Mircea Geoana si Adrian Nastase, vor sa il convinga pe Ion Iliescu sa formuleze toate criticile in cadrul forurilor de partid, si nu in afara acestora, astfel incat conducerea centrala sa dea un mesaj de unitate organizatiilor PSD. Intalnirea are loc dupa ce presa a semnalat existenta unei scrisori pe care Ion Iliescu a redactat-o in termeni extrem de duri si in care fostul lider al partidului critica modul de gesionare a PSD de catre actuala conducere. Existenta acestei scrisori ne-a fost confirmata de surse apropiate senatorului Ion Iliescu, care ne-au precizat ca fostul presedinte al partidului nu vrea sa demisioneze din PSD. De altfel, si actualul presedinte al PSD, Mircea Geoana, este convins ca Ion Iliescu nu va demisiona din partid. Dupa cum a declarat intr-o emisiune la Realitatea TV, Geoana este de parere ca Ion Iliescu a vrut doar sa transmita "ceva politic".


Atuurile unitatii

Mai mult, Geoana a facut un apel la incetarea disensiunilor din interiorul partidului. "Avem cu totii un interes sa avem un PSD puternic si unit", a precizat Geoana, subliniind ca vremea in care partidul facea prima pagina a ziarelor cu tensiunile din interior trebuie sa se incheie.

"Avem o conducere aleasa la congres, care are un mandat pentru a aduce partidul inapoi la guvernare. Sunt convins ca toti cei care au inima alaturi de partid si mintea limpede vor actiona in consecinta", a afirmat presedintele PSD.

Pe de alta parte, insa, Geoana a lasat sa se inteleaga, in cadrul aceleiasi emisiuni televizate, ca nu se va opune daca Ion Iliescu isi va scrie demisia din PSD. Intrebat direct daca ii va accepta demisia lui Ion Iliescu, Geoana a raspuns: "Pai, cine vrea sa ramana in PSD ramane, PSD e un partid liber si cine vrea sa fie in organizatie este".


(648 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Teodora Georgescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Desi tot ameninta cu demisia, Ion Iliescu nu intentioneaza sa plece din PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52302503585815 seconds.