Miercuri, 09 Februarie 2005 - 07:40 AM Aleg.RO: Radu Berceanu: Daca mai face gat, Cozmin Gusa risca lasarea la vatra

Publicat de: Adriana Tiganila

gardianul Democratii analizeaza, azi, propunerea vicepresedintelui PD Radu Berceanu, privind sanctionarea deputatului Cozmin Gusa, "fochistul" care tot "scapa" carbuni incinsi sub talpile colegilor. Asta, desi Gusa a decis, ieri, sa se retraga din Biroul Permanent National dar sa ramana in partid. Mai mult, el si-a atacat dur colegii, langa care spune, totusi, ca va ramane. Conform statutului PD, in vigoare pana la Congres, o sanctiune atrage dupa sine imposibilitatea ca persoana taxata sa mai candideze, vreme de un an, la o functie de conducere politica. Surse din PD sustin ca nu se vor adopta masuri extreme, cel putin pentru moment, in ceea ce-l priveste pe Gusa. Avertismentul este menit sa-l determine sa functioneze intr-o echipa, fara devieri intai pe "cureaua politica", sa-l citam pe presedintele Basescu, si abia apoi in sedintele de partid.


Fiecare cu axa lui

Axa Boc-Berceanu-Basescu, infuzia de vitamina B forte a democratilor, i-a transmis deja lui Gusa sa nu se mai considere omul-partid, ca nu duce. Replica lui a cuprins invocarea tineretii nelinistite, bulversate de "batranii" democrati, a pizmei pentru dexteritatea sa politica, a invidiei pentru ca doar el s-a batut cu Nastase dupa ce alaturi de Nastase a dat cu pietre in democrati. Ce mai, o victima cu state de plata in regula.


Intentia initiativei

Etaj cu santaj. Cu doar o zi inaintea discutarii "cazului" Gusa in conducerea partidului, vizatul si-a adus aminte ca este presedinte unui partid de mare impact national, Initiativa 2003, si a analizat, impreuna cu colegii, protocolul de colaborare cu democratii. Cu alte cuvinte: fuse au ba? Ramanem, sau rupem targul?. Pastram denumirea de Initiativa 2003, ca atunci cand am salutat din mers PSD-ul, sau, post-PD, o rebotezam Initiativa perpetua? Politicienii planetei sunt in alerta maxima!


Adevarat, dar incorect

Colegii nu-i neaga lui Cozmin Gusa meritele. A muncit mult, l-a sustinut pe Basescu in campania pentru locale cu rezultate bine cunoscute. Multi se intreaba de ce n-a continuat la fel si, aproape imediat dupa plecarea lui Basescu la Cotroceni, a dat semne de succesorat cu de la sine putere. Unii sunt indignati de practica asta: da-mi mie jiltul tau, ca-s prieten cu sefu’, practica uzitata in majoritatea partidelor politice, deci, inclusiv la democrati. Si sub domnia lui Roman. Si sub cea a lui Basescu.


La munca, nu la scris!

Razmerita Gusa va ramane, cu certitudine, la capitolul "diverse" democrate. Semnalele au aparut deja. Vicepresedintele PD Liviu Negoita le-a propus colegilor sa nu faca din Gusa un capat de tara ci sa se focalizeze pe castigarea Capitalei, pe actiunea guvernamentala si pe sustinerea Aliantei. "Este gresit sa se discute atat de mult despre subiectul Gusa. In PD s-au oprit scrisorile, nu mai avem ce sa ne scriem. Cei care incalca statutul se pun in afara PD", a avertizat Negoita.


Socotar resocoteste

Presedintele PD Mures, Dinu Socotar, semnatar al scrisorii celor 17 care il sustin pe Cozmin Gusa la sefia partidului, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca este intrigat de atitudinea acestuia si nu intelege ce are Gusa de impartit cu Basescu. Socotar spune ca, desi au aparut date noi, care "il fac sa se gandeasca", scrisoarea de sustinere a candidaturii lui Gusa nu are nimic nestatutar.


«Smecheria» Sandru

Deputatul PD Monica Iacob-Ridzi a precizat, ieri, pentru Mediafax, ca a fost inselata de Lavinia Sandru, deoarece tot ceea ce a facut a fost sa semneze un document care stabilea o intalnire formala intre tinerii membri ai PD, si nu o scrisoare prin care sustinea candidatura lui Cozmin Gusa la presedintia PD.

"Eu una am semnat si alta a aparut in presa. Este o mare greseala din partea Laviniei si nu era normal sa ne implice intr-un scandal mediatic. Ea ne-a facut probleme. S-a purtat de o maniera perfida, procedand cum a procedat. Ne-a tarat, pe tinerii democrati, intr-un scandal in care am aterizat fara sa vrem", a a afirmat deputatul PD.


Cura de B-uri

Emil Boc, presedintele interimar al PD l-a acuzat, la randu-i, pe Gusa, de imaturitate politica. "Gusa cauta publicitate cu orice pret si apreciaza ca orice este legat de Traian Basescu il poate aduce in atentia publicului. Din pacate nu poate decat sa focalizeze din nou atentia de la dezbaterile cu adevarat importante pentru noi, si anume, actul de guvernare, castigarea Primariei Capitalei, indeplinirea promisiunilor din campanie" a punctat Boc. Mai mult, vicepresedintele PD Radu Berceanu a declarat public faptul ca va cere colegilor sa-i prescrie lui Gusa un concediu mediatic si o infuzie cu B-forte. Acest lucru se va petrece azi, la sedinta. Cum spuneam, chiar daca Gusa a dat liber functiei sale de conducere. Revigorat, Gusa poate lua ce initiativa doreste: ramane in PD, sau da in bumbi: Initiativa 2003, 2004, 2005... Ca n-au intrat zilele in sac. Deocamdata, vede securisti peste tot, in PD. Se pare ca-i plac, din moment ce nu rupe pisica in doua!


(752 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Adriana Tiganila


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Radu Berceanu: Daca mai face gat, Cozmin Gusa risca lasarea la vatra | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.