Luni, 24 Octombrie 2005 - 09:02 AM Aleg.RO: Balonul portocaliu se sparge

Publicat de: ---

azi Cererea de demisie din functia de consilier de stat înaintată vineri de șefa Administrației Prezidențiale, Elena Udrea, va fi tranșată azi de Traian Băsescu. Deși i-a luat apărarea în mai multe rânduri, Traian Băsescu a refuzat ieri să comenteze demisia Elenei Udrea. Mai mult, atât la Cotroceni, cât și în PNL - partid al cărui membru Udrea este din 2002 - există voci care susțin că demisia consilierului de stat ar fi fost impusă. În comunicatul trimis mass-media, consilierul de stat precizează că a demisonat în urma atacurilor de presă care au avut loc în ultima vreme la adresa sa și a soțului său Dorin Cocoș, controversat om de afaceri. Deși a menționat că acestea sunt nefondate, Udrea a ales să renunțe la funcția de consilier de stat pe care o deținea, din luna februarie, în cadrul Administrației Prezidențiale. "Nu doresc ca prin insinuările repetate la adresa mea, să devin o vulnerabilitate a demersurilor Președintelui României", afirmă Udrea.
Președinția a pierdut, până acum, doi consilieri de stat și doi consilieri prezidențiali. Primul consilier prezidențial care a renunțat la mandat - oficial din motive de sănătate, dar de fapt din cauza unor neînțelegeri cu șefa sa directă, Elena Udrea - a fost Andrei Pleșu, sfătuitorul președintelui Băsescu în probleme legate de relațiile internaționale. Consilierul de stat Stana Anghelescu, soția cunoscutului producător de țigarete, Florin Anghelescu, a demisionat în urma unui scandal de presă. Ea a fost acuzată că ar fi făcut presiuni asupra Autorității Naționale de Administrare Fiscală în favoarea firmei soțului său, firmă acuzată de evaziune fiscală. Consilierul prezidențial Vasile Blaga a demisionat din funcția de consilier pentru Securitate Națională după ce a fost numit ministru al Administrației și Internelor.
Conflict între grupurile de interese
Președintele PSD Mircea Geoană și președintele executiv Adrian Năstase au apreciat, sâmbătă, într-o conferință de presă organizată la Brașov, că demisia Elenei Udrea reprezintă o dovadă a existenței grupurilor de interese.
"Atunci când Băsescu a câștigat alegerile, mesajul a fost foarte serios, a anunțat că va lupta contra grupurilor de interese. Iată că se demonstrează că actuala putere nu este ocolită de grupuri de interese. Iată că Băsescu devine tot mai singur. Pleșu a plecat și l-a lăsat fără consiliere în domeniul extern. Acum, demisia Elenei Udrea este o dovadă că acel balon de săpun portocaliu se sparge", a declarat liderul PSD.
În opinia președintelui executiv al partidului, Adrian Năstase, demisia Elenei Udrea a demonstrat că "este vorba de un conflict între un grup de interese de la Victoria și un altul de la Cotroceni și unul dintre aceste grupuri a câștigat". El a susținut, însă, că în paralalel are loc un conflict între două grupuri de interese de la Cotroceni.
"Este vorba de un episod pentru Traian Băsescu, dar nu este unul pentru țară. Noi ar trebui să discutăm despre problemele importante ale țării, nu despre desuurile doamnei Udrea", a comentat Năstase.


(613 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Balonul portocaliu se sparge | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60952401161194 seconds.