Miercuri, 19 Octombrie 2005 - 10:00 PM Aleg.RO: Senatul a început dezbaterile la statutul minorităților

Publicat de: ---

azi Orice discriminare sau incitare la discriminare pe criterii etnice ar putea atrage răspunderea contravențională, a hotărât Senatul, adoptând una dintre prevederile proiectului de lege privind statutul minorităților. De asemenea, Senatul a adoptat alte șase articole. Acestea prevăd recunoașterea limbii, culturii și religiei ca elemente constitutive ale identității unei minorități. Senatorii au fost de acord cu acele prevederi prin care statul garantează dreptul la liberă exprimare pentru minoritățile naționale. Potrivit proiectului, se interzice orice act normativ care ar putea îngrădi folosirea limbii materne în exprimarea liberă a persoanelor aparținând minorităților.
Statutul privind minoritățile prevede că orice discriminare sau incitare la discriminare pe criteriul apartenenței la o minoritate etnică atrage răspunderea contravențională a persoanei vinovate, dacă nu intră sub incidența legii penale. În plus, forma adoptată de plenul Senatului stipulează obligativitatea autorităților competente ca, în cazul unor probleme care privesc drepturile minorităților, "să țină seama" de voința reprezentanților respectivei etnii.
Discuțiile s-au oprit la prevederile articolului 14, care interzic modificarea limitelor teritoriale ale județelor sau circumscripțiilor electorale, în defavoarea ponderii minorităților tradiționale care locuiesc în aceste zone.


(725 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Senatul a început dezbaterile la statutul minorităților | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73297810554504 seconds.